Εξερευνώντας το «Βασίλειο της γης»

Η παράσταση του Τενεσί Ουίλιαμς ανεβαίνει στο Θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη (από 14/11). Εστιάζουμε στην ιστορία γύρω από αυτό και αποκαλύπτουμε το πρωταγωνιστικό τρίο.

Εξερευνώντας το «Βασίλειο της γης»

Η παράσταση του Τενεσί Ουίλιαμς ανεβαίνει στο Θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη (από 14/11). Εστιάζουμε στην ιστορία γύρω από αυτό και αποκαλύπτουμε το πρωταγωνιστικό τρίο

Ξέρατε ότι...

Εξερευνώντας το «Βασίλειο της γης» - εικόνα 1

1. Ο Τενεσί Ουίλιαμς, στοιχειωμένος από την κοινωνική κόλαση του αμερικανικού Νότου, έγραψε για την εκμετάλλευση, τη σεξουαλικότητα αλλά και τη διεκδίκηση της πατρικής περιουσίας και παρέδωσε ένα αριστούργημα χαρακτήρων εμπνευσμένο από την πατρίδα του, το Μισισίπι.

2.Το «Βασίλειο της γης» πρωτανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ τον Μάρτιο του 1968 ως «Seven descents of Myrtle» ύστερα από έντονες διαφωνίες ανάμεσα στον παραγωγό και τον Ουίλιαμς για τον τίτλο του. Λίγους μήνες μετά το ανέβασμά του διαδόθηκαν ψευδείς φήμες για τη δολοφονία του τελευταίου.

3.Στην Αθήνα είδαμε το έργο το 2005 στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Κοσμά Φοντούκη, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Σιακάρα, Μαρία Ανδρούτσου και Δημήτρη Αγαρτζίδη.

Οι 3 πρωταγωνιστές

Ορέστης Τζιόβας

Εξερευνώντας το «Βασίλειο της γης» - εικόνα 2

Έχει την αρρενωπότητα να ερμηνεύσει τον Λοτ, τον ωμό, αλαζονικό ετεροθαλή αδερφό του Τσικ, ο οποίος διεκδικεί εγωιστικά και με θράσος ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τους. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του απαντιούνται και σε άλλους χαρακτήρες στην εργογραφία του συγγραφέα.

Παναγιώτα Βλαντή

Εξερευνώντας το «Βασίλειο της γης» - εικόνα 3

Είναι η χυμώδης και δυναμική Μιρτλ, η οποία δεν μένει αμέτοχη στη διαμάχη που ξεσπάει μέσα στο σπίτι της – τη στιγμή μάλιστα που μαίνεται μια πλημμύρα. Ως σύζυγος του ενός αδερφού, είναι ο καταλύτης της σφοδρής φιλονικίας τους για τη διεκδίκηση της πατρικής περιουσίας.

Ανδροκλής Δεληολάνης

Εξερευνώντας το «Βασίλειο της γης» - εικόνα 4

Ο νέος και υποσχόμενος ηθοποιός υποδύεται τον Τσικ, έναν άντρα που διαθέτει την ίδια γοητεία με τον ετεροθαλή αδερφό του^ μόνο που εκείνος είναι ηττημένος από τη φυματίωση και κατηγορεί την ασθένειά του για την αδυναμία του να αποτρέψει τη μοίρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Το βασίλειο της γης

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Σκωπτικός, μελαγχολικός ο Ουίλιαμς παραδίδει ένα αριστούργημα χαρακτήρων εμπνευσμένο από τον αμερικανικό Νότο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.