6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους!

Ελληνικές φάρσες, γαλλικές κομεντί, διασκευές και παρωδίες υπόσχονται να μας κάνουν φέτος να γελάσουμε. Μόνο αυτές τις ημέρες τέσσερις πρεμιέρες και δύο επαναλήψεις-γκανιάν επαναπροσδιορίζουν την έννοια «εμπορική κωμωδία».

6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους!

Ελληνικές φάρσες, γαλλικές κομεντί, διασκευές και παρωδίες υπόσχονται να μας κάνουν φέτος να γελάσουμε. Μόνο αυτές τις ημέρες τέσσερις πρεμιέρες και δύο επαναλήψεις-γκανιάν επαναπροσδιορίζουν την έννοια «εμπορική κωμωδία».

«Βάφ’ τα μαύρα»

6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους! - εικόνα 1

Μια κηδεία, δύο πτώματα και 3 εκατ. ευρώ κάνουν τους Νικολέττα Βλαβιανού, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Μαρία Φιλίππου, Δήμητρα Στογιάννη, Χάρη Γρηγορόπουλο κ.ά. να μπλέξουν σε μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης που σατιρίζει την ελληνική οικογένεια. Αυτά συμβαίνουν στη νέα κωμωδία των Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου. (Λαμπέτη, από 8/10)

«Πρωταγωνίστριες»

6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους! - εικόνα 2

Δύο αποτυχημένους σαιξπηρικούς ηθοποιούς παίζουν ο Γιώργος Παρτσαλάκης και ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Είναι έτοιμοι για κάθε απατεωνιά – ακόμη και να μασκαρευτούν σε ανιψιές-υποψήφιες κληρονόμους μιας πλουσίας. Ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθετεί το έργο του Κεν Λούντβιχ, τιμώντας τα 400 χρόνια Σαίξπηρ με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. (Ακάδημος, από 12/10)

«Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα»

6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους! - εικόνα 3

Παραμονή Χριστουγέννων σε μια τηλεφωνική υπηρεσία ψυχολογικής στήριξης. Όταν πρωτοανέβηκε η ξέφρενη αυτοσχεδιαστική σάτιρα της Ζ. Μπαλασκό στην Αθήνα το 1995, άφησε εποχή. Τώρα επανέρχεται, πάντα διά χειρός Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου, με τους Σ. Βογιατζάκη, Τζ. Ευείδη, Κ. Ευριπιώτη, Φ. Σεργουλόπουλο κ.ά. (Βέμπο, από 5/10)

«Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ»

6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους! - εικόνα 4

Δύο άνεργοι ηθοποιοί μηχανεύονται τα πάντα ώστε να φτάσουν στο Χόλιγουντ. Δεν διστάζουν να μετατρέψουν το διαμέρισμά τους σε οίκο ανοχής. Επιστρέφει για 2η χρονιά η –γραμμένη εν θερμώ, πάνω στην επικαιρότητα– σάτιρα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, με επικεφαλής τους Θανάση Αλευρά και Κωνσταντίνα Μιχαήλ. (Ιλίσια, από 14/10)

«Το ψέμα»

6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους! - εικόνα 5

Οι Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη και Κωνσταντίνος Κάππας παίζουν δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται για χρόνια μαζί. Εμείς «μπαίνουμε στη ζωή τους» τη βραδιά που ένα... άπιστο φιλί ενδέχεται να ανατρέψει τα πάντα. Όλα αυτά στο «Ψέμα» του νέου σταρ της γαλλικής κομεντί Φλοριάν Ζελέρ και σε σκηνοθεσία του Θ. Αθερίδη. (Μικρό Παλλάς, από 7/10)

«Για όνομα»

6 κωμωδίες με ψέματα, πτώματα και απελπισμένους! - εικόνα 6

Ένα φιλικό δείπνο μετατρέπεται σε ρινγκ, όταν ένας από τους παρευρισκόμενους ανακοινώνει ότι θα πει το παιδί του... Αδόλφο. Η πιο παρεΐστικη και χαριτωμένη περσινή κομεντί επανακάμπτει, με τους Χ. Χατζηπαναγιώτη, Β. Σταυροπούλου, Φ. Μουρατίδη, Μ. Κωνσταντάκη και Αντ. Λουδάρο ως Γάλλους μεσοαστούς σε κρίση. Ο Κ. Μαρκουλάκης σκηνοθετεί. (Αλίκη, από 5/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Για όνομα...

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα φιλικό και οικογενειακό δείπνο εξελίσσεται σε πεδίο μάχης όπου ο καθένας βγάζει τα απωθημένα του

Μάνα θα πάω στο Hollywood

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο άνεργοι ηθοποιοί, που μηχανεύονται τα πάντα ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στο Χόλιγουντ, δεν διστάζουν να μετατρέψουν το διαμέρισμά τους σε οίκο ανοχής.

Ο Αϊ-Βασίλης είναι σκέτη λέρα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Μια συντροφιά του περιθωρίου, συναντιέται σε ένα παριζιάνικο γραφείο συμπαράστασης του απεγνωσμένου πολίτη και για κακή τους τύχη τα μέλη της βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα φόνο.

Βάφ’ τα μαύρα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Ένα φέρετρο, γαμπροί, μοιραίες γυναίκες και περιουσίες για μοίρασμα σε μια κωμωδία που μας βάζει μέσα στην ελληνική οικογένεια

Το ψέμα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Στους δύο τρίτος δεν χωρά... Κι ένα μικρο-μεγάλο ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.

Πρωταγωνίστριες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο αποτυχημένοι ηθοποιοί θα δώσουν την παράσταση της ζωής τους υποδυόμενοι τα ανίψια μιας πλούσιας κυρίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber