Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place»

Άρια Μπουμπάκη (Ελλάδα), Noga Golan (Ισραήλ), Calixto Neto (Βραζιλία), Pauline Brun (Γαλλία): Τέσσερις  χορογράφοι-χορευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας συστήνονται λίγο πριν την παράσταση τους στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place»

Άρια Μπουμπάκη (Ελλάδα), Noga Golan (Ισραήλ), Calixto Neto (Βραζιλία), Pauline Brun (Γαλλία): Τέσσερις  χορογράφοι-χορευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας συστήνονται λίγο πριν την παράσταση τους στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place» - εικόνα 1

Μας πρωτοείδες στα στενά της Ευριπίδου ως «Άλλη» Βάκχα, ή στη Βραζιλία ως νεαρό Σύριο στη ‘Σαλώμη’ του Όσκαρ Ουάιλντ ή στο σαλόνι της μαμάς μου να αυτοσχεδιάζω, κάπου κοντά στο Τελ Αβίβ.
Μας βρίσκεις σε ένα art factory, να δουλεύουμε, να τρώμε, να μιλάμε, να κατευθύνουμε προς τα αριστερά, ή δεξιά ή πίσω ή μπρος, να τραβάμε, να σπρώχνουμε, να ψάχνουμε, να χτίζουμε, να καταστρέφουμε και να χτίζουμε ξανά απ’ την αρχή.
Πρότυπο μας υπήρξε ...Ακόμη ψάχνουμε το ένα, το τέλειο! Στην τέχνη μας μετασχηματίζουμε το ‘εγώ‘ σε ‘εμείς‘.

Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place» - εικόνα 2

Η παράσταση «and we are not at the same place» αποτελεί μια συλλογική δουλειά, ένα work-in progress έργο που γεννήθηκε στη Γαλλία, αλλά μεγαλώνει στην Ελλάδα. Προσεγγίζοντας το βήμα ως κίνηση, εμπειρία, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, επιλέξαμε την Ελλάδα ως τον επόμενο σταθμό μας. Σε μια χώρα-πέρασμα αμέτρητων σωμάτων ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα τοπίο επιλογών.
Θα θέλαμε ο κόσμος να προσέξει ότι we are not at the same place!
Στην Ελλάδα μας απογοητεύει η έλλειψη δομών κι υποδομών και μας αρέσει το φως της, τα χαμόγελα των κατοίκων της, ο ντάκος και τα ντολμαδάκια της.

Θα μπορούσα να ζήσω….
ως ινδιάνος στο δάσος του Αμαζονίου ή ως μαύρο τζάγκουαρ στην Αριζόνα ή ως μαϊμού.
Η φιλοσοφία μας είναι ‘‘Ας κάνουμε κάτι τώρα, μαζί!‘‘
Off the record ... η όρεξη της Noga έχει ανοίξει στην Αθήνα, ο Calixto ψάχνει κομμωτή για afro μαλλιά, η Pauline δεν έχει φθάσει ακόμη και η Άρια προσπαθεί να χαμογελάει ενώ παλεύει με τη γραφειοκρατία!

Περισσότερες πληροφορίες

Αnd we are not at the same place

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 50 '

Η Άρια Μπουμπάκη, με σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό, συνεργάζεται με χορευτές-περφόρμερ από διαφορετικές χώρες και μεταμορφώνει τα σώματα σε γρανάζια που κινούν το ένα το άλλο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Οίκος των Χοίρων" του Αριστείδη Αντονά στο Θέατρο Φωλιά

Ένα αλληγορικό έργο για όσα συμβαίνουν δίπλα μας κι κάνουμε πως δε βλέπουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2022

Η "Φράνσις" στο Θέατρο Παραμυθίας

Η παράσταση που δημιουργήθηκε με έμπνευση από τη ζωή της Αμερικανίδας ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ, η οποία αποτελεί μια καταγγελία για το σύστημα και τις σχέσεις που χειραγωγούν τον άνθρωπο, έρχεται στο θέατρο Παραμυθίας.

"Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο": Μια λυρική παράσταση για την έμφυλη βία

Η παράσταση του Θανάση Δόβρη ερευνά τη θέση της γυναίκας όπως αυτή εκφράζεται διαχρονικά μέσα από κείμενα ιστορικά ή μέσα από την ελληνική παράδοση.

Μπορούν να εκφραστούν χορευτικά τα πολυπλανητικά όντα και η νοηματική γλώσσα;

Πρεμιέρα για τις χορευτικές ομάδες Synthesis 748 Dance Co και Surface Area Dance. Αυτές είναι οι παραστάσεις που παρουσιάζουν.

Η "Τρελή του Σαγιό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η "Καφρόκρεμα" του Δημήτρη Δημόπουλου για μια τελευταία παράσταση

Ο γνωστός κωμικός στα Κινηματοθέατρα "Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου" για τη βιντεοσκόπηση του τελευταίου του σόλο, πριν περάσει σε νέο υλικό.

Η τραγικωμωδία "Κάθε πέρσι και του χρόνου" παίρνει σάρκα και οστά στο Θέατρο Αλάμπρα

Μια παράσταση σχόλιο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας – πλημμυρισμένη από έξυπνο χιούμορ, φαρσικά στοιχεία και άφθονη μουσική.