Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place»

Άρια Μπουμπάκη (Ελλάδα), Noga Golan (Ισραήλ), Calixto Neto (Βραζιλία), Pauline Brun (Γαλλία): Τέσσερις  χορογράφοι-χορευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας συστήνονται λίγο πριν την παράσταση τους στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place»

Άρια Μπουμπάκη (Ελλάδα), Noga Golan (Ισραήλ), Calixto Neto (Βραζιλία), Pauline Brun (Γαλλία): Τέσσερις  χορογράφοι-χορευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας συστήνονται λίγο πριν την παράσταση τους στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place» - εικόνα 1

Μας πρωτοείδες στα στενά της Ευριπίδου ως «Άλλη» Βάκχα, ή στη Βραζιλία ως νεαρό Σύριο στη ‘Σαλώμη’ του Όσκαρ Ουάιλντ ή στο σαλόνι της μαμάς μου να αυτοσχεδιάζω, κάπου κοντά στο Τελ Αβίβ.
Μας βρίσκεις σε ένα art factory, να δουλεύουμε, να τρώμε, να μιλάμε, να κατευθύνουμε προς τα αριστερά, ή δεξιά ή πίσω ή μπρος, να τραβάμε, να σπρώχνουμε, να ψάχνουμε, να χτίζουμε, να καταστρέφουμε και να χτίζουμε ξανά απ’ την αρχή.
Πρότυπο μας υπήρξε ...Ακόμη ψάχνουμε το ένα, το τέλειο! Στην τέχνη μας μετασχηματίζουμε το ‘εγώ‘ σε ‘εμείς‘.

Γνωρίστε τους χορευτές του «Αnd we are not at the same place» - εικόνα 2

Η παράσταση «and we are not at the same place» αποτελεί μια συλλογική δουλειά, ένα work-in progress έργο που γεννήθηκε στη Γαλλία, αλλά μεγαλώνει στην Ελλάδα. Προσεγγίζοντας το βήμα ως κίνηση, εμπειρία, μορφή, εικόνα και κοινωνικό μηχανισμό, επιλέξαμε την Ελλάδα ως τον επόμενο σταθμό μας. Σε μια χώρα-πέρασμα αμέτρητων σωμάτων ψάχνουμε και φανερώνουμε ένα τοπίο επιλογών.
Θα θέλαμε ο κόσμος να προσέξει ότι we are not at the same place!
Στην Ελλάδα μας απογοητεύει η έλλειψη δομών κι υποδομών και μας αρέσει το φως της, τα χαμόγελα των κατοίκων της, ο ντάκος και τα ντολμαδάκια της.

Θα μπορούσα να ζήσω….
ως ινδιάνος στο δάσος του Αμαζονίου ή ως μαύρο τζάγκουαρ στην Αριζόνα ή ως μαϊμού.
Η φιλοσοφία μας είναι ‘‘Ας κάνουμε κάτι τώρα, μαζί!‘‘
Off the record ... η όρεξη της Noga έχει ανοίξει στην Αθήνα, ο Calixto ψάχνει κομμωτή για afro μαλλιά, η Pauline δεν έχει φθάσει ακόμη και η Άρια προσπαθεί να χαμογελάει ενώ παλεύει με τη γραφειοκρατία!

Περισσότερες πληροφορίες

Αnd we are not at the same place

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 50 '

Η Άρια Μπουμπάκη, με σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό, συνεργάζεται με χορευτές-περφόρμερ από διαφορετικές χώρες και μεταμορφώνει τα σώματα σε γρανάζια που κινούν το ένα το άλλο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.