Γιώργος Χατζηπαύλου: Σε (αστεία) κρίση ηλικίας

Από τους καλύτερους και πιο δραστήριους stand-up κωμικούς, ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει με καινούργια κείμενα και ιδέες, παλιές και νέες εμμονές στην παράσταση «Σχεδόν σαράντα» στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» – εννοείται ότι θα γελάσεις όποιας ηλικίας κι αν είσαι!

Γιώργος Χατζηπαύλου: Σε (αστεία) κρίση ηλικίας

Από τους καλύτερους και πιο δραστήριους stand-up κωμικούς, ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει με καινούργια κείμενα και ιδέες, παλιές και νέες εμμονές στην παράσταση «Σχεδόν σαράντα» απ’ αυτό το Σάββατο 14/11 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» – εννοείται ότι θα γελάσεις όποιας ηλικίας κι αν είσαι!

Γιώργος Χατζηπαύλου: Σε (αστεία) κρίση ηλικίας - εικόνα 1

Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα. μετά έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. πόσο χειρότερα (ή καλύτερα) μπορούν να γίνουν λίγο πριν τα σαράντα; Ο Γιώργος Χατζηπαύλου είναι ένας τυπικός άντρας, ο οποίος κοντεύει να πατήσει τα σαράντα. Μόνο που, σε αντίθεση με πολλούς τυπικούς άντρες, μπροστά σε αυτό το εφιαλτικό πέρασμα από την τέταρτη στην πέμπτη δεκαετία ζωής εκείνος έχει χιούμορ και διαθέτει το πλεονέκτημα ότι θα πραγματευτεί την ηλικιακή του κρίση μπροστά σε ένα κοινό που τον αγαπά.

Το ηλικιακό ορόσημο των σαράντα, τα χαρακτηριστικά των δύο φύλων, η σχέση ενός άντρα με τη σύντροφο, τη μητέρα και τους φίλους του, η διαδικασία της «ενηλικίωσης» γενικώς μέσα από την παρατήρηση (αυτοβιογραφική και όχι) των ερωτικών και των δια­προσωπικών σχέσεων θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο του μονολόγου του Χατζηπαύλου, ο οποίος είχε παρουσιαστεί σε μορφή work in progress στο 1o Avaton International Comedy Festival. Από τους ελάχιστους επαγγελματίες stand-up κωμικούς, δεν έχει φτάσει τυχαία στη θέση να μπορεί να υποστηρίξει μια κανονική παράσταση.

Εκτός από την αναγνωρισιμότητα που του έχει προσφέρει η τηλεόραση («Σφηνάκια», «Σκερτσάκια», «Η μάχη των φύλων»), το ραδιόφωνο και η συμμετοχή του στο διαδικτυακό ComedyLab, από το 2001 που έγραψε τον πρώτο μονόλογό του και τον παρουσίασε στις «Νύχτες Κωμωδίας» ο Χατζηπαύλου παίρνει πάρα πολύ σοβαρά την... αστεία δουλειά του. Εργατικός, προσηλωμένος και εξασκημένος στους κανόνες της κωμωδίας μπροστά σε ζωντανό κοινό, έχει σταθερή παρουσία στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ είναι ο εμπνευστής του φιλανθρωπικού event Stand Up for U, για λογαριασμό της UNICEF, που θα παρουσιαστεί για τρίτη χρονιά τον Μάιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχεδόν σαράντα

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 120 '

Μια παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή αλλά και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.