2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Μετά τα περσινά sold out η μουσικοθεατρική παράσταση επαναλαμβάνεται στο Θέατρον του Ελληνικό Κόσμο.

2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Μετά τα περσινά sold out η μουσικοθεατρική παράσταση επαναλαμβάνεται στο Θέατρον του Ελληνικό Κόσμο.

2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη» - εικόνα 1

Περισσότεροι από 120.000 θεατές κατέκλυσαν πέρυσι το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να δουν την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη» και να καταχειροκροτήσουν τη Μιμή Ντενίση (ιδέα-κείμενο-σκηνοθεσία), η οποία, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας της Σμύρνης, κατάθεσε ένα υπερθέαμα-φόρος τιμής στις χαμένες πατρίδες σε μια θεαματική παράσταση με αξιοπρόσεκτες ερμηνείες, όπως έγραφε πέρυσι στην κριτική της η Μαρία Κρύου.

2 στοιχήματα που κερδήθηκαν στο «Σμύρνη μου αγαπημένη» - εικόνα 2

Μυθοπλασία
Η Ιστορία διακηρύσσει την αλήθεια της µέσα από το µύθο που έπλασε η Μιμή Ντενίση. Η ηθογραφία της μας βάζει μέσα στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και παράλληλα στην καρδιά των γεγονότων που συνέβησαν στην αριστοκράτισσα Σμύρνη από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τη Μικρασιατική καταστροφή. Η παράσταση μεταγγίζει στους θεατές μνήμες γεγονότων που δεν έχουν βιωθεί και ταυτόχρονα ένα πανίσχυρο συναίσθημα.

Ατμόσφαιρα
Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας παίζει τις νότες και το τραγούδι του Μπάμπη Τσέρτου και της Σοφία Μέρμηγκα αφήνουν το τρεμάμενο σμυρναίικο παράπονο να αρμενίσει στην πλατεία του θεάτρου. Ισχυροί πυλώνες της παράστασης, η μουσική, τα σκηνικά και οι προβολές δημιουργούν έντονη ατμόσφαιρα και σε ταξιδεύουν στο χρόνο και στην Ιστορία.

Περισσότερες πληροφορίες

Σμύρνη μου αγαπημένη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 170 '

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της στη Μικρά Ασία. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά όπου μένει πια και ξαναζεί τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.