Θέατρο του Νέου Κόσμου X 6

Θέατρο του Νέου Κόσμου X 6

Τρεις νέες παραστάσεις και τρεις επιτυχημένες επαναλήψεις δίνουν το σήμα εκκίνησης για τη νέα σεζόν του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Πρεμιέρα κάνουν η χρηματοπιστωτική φάρσα «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία» (από τις 7/10), «Ο μικρός Χίτλερ», που ζωντανεύει τη φανταστική συνάντηση του Χίτλερ με τον Φρόιντ (από τις 5/10), και μια ραψωδία από την «Οδύσσεια» (από 5/10). Παίζονται ξανά η περίφημη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» (από 7/10), τα προβοκατόρικα «Παράσιτα» (από 5/10) και η εφηβική εκδοχή της σοφόκλειας «Αντιγόνης» (από 4/10).

Περισσότερες πληροφορίες

Οδύσσεια

  • Έπος
  • Διάρκεια: 120 '

Η σκηνή μεταμορφώνεται σε καράβι για να ζωντανέψει την περιπέτεια του Οδυσσέα και των συντρόφων του.

Παράσιτα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο αδερφές μοιράζονται το ίδιο τραυματικό παρελθόν και το ίδιο ζοφερό παρόν: κακοποίηση, φτώχεια, φυλακή, ναρκωτικά. Για καμία δεν είναι εύκολο να κουβαλήσει το βάρος της δικής της ύπαρξης – πόσο μάλλον και της άλλης

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Ο απολογισμός μιας γυναίκας η οποία αρραβωνιάστηκε έναν λοχαγό του στρατού και παρέμεινε προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρούσε εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό.

Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Μπροστά στη χρεοκοπία ένας άντρας, αναζητώντας τη δεύτερη ευκαιρία, καλείται να εφεύρει μια καινούργια ζωή

Ο μικρός Χίτλερ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Ο Γερμανός συγγραφέας φέρνει αντιμέτωπους τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Ζίγκμουντ Φρόιντ, σε μια μεταβατική και κρίσιμη φάση της παγκόσμιας Ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber