«Βυσσινόκηπος» στη Στέγη: ο Τσέχοφ, ο Καραθάνος και …ο Μίκυ-Μάους!

Συντρέχουν αρκετοί λόγοι για να πιστεύουμε πως o «Βυσσινόκηπος» του Τσέχοφ που ανεβαίνει στις 22/4 από τον Νίκο Καραθάνο στη Στέγη θα είναι από τις πιο πολλά υποσχόμενες πρεμιέρες της -μετά το Πάσχα- σεζόν...

«Βυσσινόκηπος» στη Στέγη: ο Τσέχοφ, ο Καραθάνος και …ο Μίκυ-Μάους!

Με μια αφίσα-σωστό οξύμωρο που θέλει έναν θηλυπρεπή Μίκυ-Μάους σε εγκυμοσύνη (δείτε τη και μόνοι σας εδώ ) και με τη σαφή ένδειξη πως πρόκειται για «διασκευή», ο Νίκος Καραθάνος, μετά τις μεγάλες -καλλιτεχνικές και εισπρακτικές- επιτυχίες του «Δεκαήμερου» και της «Γκόλφως», ετοιμάζεται να ανεβάσει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχοφ, τον «Βυσσινόκηπο».

Όπως δηλώνει, προσεγγίζει το έργο ως «αιρετική κωμωδία μέσα σε ένα υπέροχο δράμα», απηχώντας έτσι και την επισήμανση του ίδιου του Τσέχοφ πως τα έργα του είναι μάλλον κωμωδίες και όχι δράματα. Αν καταφέρει αυτό που κατάφερε σε όλες τις τελευταίες δουλειές του -να μεταγγίσει δηλαδή το σκηνοθετικό του ταπεραμέντο και το καθαρό του συναίσθημα- στο εμβληματικό αυτό έργο για το τέλος εποχής των Ρώσων ευγενών, τότε θα έχουμε μια ακόμη παράσταση-σημείο αναφοράς δια χειρός Καραθάνου.

Με δύο μεγάλους νικητές των Θεατρικών Βραβείων του Κοινού του «α» και σταθερούς συνεργάτες του ενώνεται και πάλι: τη σκηνογράφο-ενδυματολόγο Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και τον μουσικό Άγγελο Τριανταφύλλου. Πρωταγωνιστεί ένας πολλά υποσχόμενος θίασος έμπειρων αλλά και νεότερων ηθοποιών –ανάμεσά τους, τόσο ο ίδιος ο Καραθάνος όσο και η …περιβόητη συνεργάτιδά του στη δραματουργία, Λένα Κιτσοπούλου. Παίζουν επίσης οι: Θανάσης Αλευράς, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Αναστασία Κονίδη, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Μπινιάρης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Δάφνη Πατακιά, Μιχάλης Σαράντης,Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Οι προπωλήσεις ξεκινούν την Πρωταπριλιά, οι θεατρόφιλοι δεν θα θελήσουν με τίποτα να χάσουν τη νέα αυτή σκηνοθεσία του Καραθάνου, οπότε όσοι πιστοί…σπεύσατε! Ο «Βυσσινόκηπος» του Α. Τσέχοφ θα παίζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 22/4 μέχρι τις 3/5.

Προπώληση από την 1η Απριλίου στο www.sgt.gr.

photos_Christos Sarris

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.