6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα

Ακροβατικές οφθαλμαπάτες, εμβληματικά ιστορικά έργα, χορευτικά ραντεβού, ανατρεπτικά νουάρ έργα συναντιώνται σε μια ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα.  

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα

Ακροβατικές οφθαλμαπάτες, εμβληματικά ιστορικά έργα, χορευτικά ραντεβού, ανατρεπτικά νουάρ έργα συναντιώνται σε μια ενδιαφέρουσα θεατρική εβδομάδα.

«DreamCatcher»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

«DreamCatcher», όπως “ονειροπαγίδα” είναι ο τίτλος της παράστασης των φοβερών και τρομερών περφόρμερ/ακροβατών, ταχυδακτυλουργών ή, με μια λέξη, “μάγων” της σκηνής Momix που θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής από τις 24 έως τις 29/3.

«Τραγούδι του νεκρού αδελφού­»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Πενήντα τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα του, το εμβληματικό μουσικό/θεατρικό «Τραγούδι του νεκρού αδελφού­» του Μίκη Θεοδωράκη ανεβαίνει στο Θέατρο Μπάντ­μιντον (19-29/3 ), σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και αναμένεται να μας συγκινήσει, θυμίζοντάς μας την εμπειρία του Εμφυλίου...

«W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 3

Χορογράφος και χορεύτρια με αυθεντικότητα και φυσική ενέργεια, η Λίντα Καπετανέα επανέρχεται με το δυναμικό σόλο-μελέτη πάνω στο πάσχον γυναικείο σώμα «W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)».

«Όγδοη ημέρα της δημιουργίας»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 4

Ο υπόγειος χώρος του γκαράζ στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πειραματικούς χώρους της πόλης. Εκεί ανεβάζει η 27χρονη Ηλέκτρα Ελληνικιώτη την «Όγδοη ημέρα της δημιουργίας», ένα θέαμα τόσο… υπερβατικό όσο και ο τίτλος του, για την αλληλεξάρτηση θύματος και θύτη.

«Φιλουμένα»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 5

H Ελένη Ράντου μεταμορφώνεται στη διάσημη ηρωίδα του δημοφιλούς έργου του Εντουάρντο ντε Φιλίπο «Φιλουμένα (Γάμος αλά ιταλικά)», το οποίο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο στις 21/3.

«Μπλε Μαρέν»

6 πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 6

Εκκεντρικός όσο και κυνικός, ποπ όσο και στοχαστικός, ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης μας επιφυλάσσει διάφορες ανατροπές με το «Μπλε Μαρέν», το πρώτο νουάρ έργο του, που παρουσιάζεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Dreamcatcher

  • Οπτικοακουστικό Χοροθέαμα

Οπτικοακουστική παράσταση των καλύτερων στιγμών του διάσημου καλλιτεχνικού συγκροτήματος, που διακρίνεται για την εφευρετικότητα και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο συνδυάζει τον ήχο, το φωτισμό, τα εφέ και φυσικά τα σώματα των χορευτών.

Το τραγούδι του νεκρού αδελφού

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 165 '

Πενήντα τρία χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα της εμβληματικής λαϊκής τραγωδίας ο ίδιος ο συνθέτης την επεξεργάζεται εκ νέου, στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης παραγωγής που επαναπροσεγγίζει τις πληγές του Εμφυλίου

W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Οι τραγικές ηρωίδες (Φαίδρα, Μήδεια, Πασιφάη) γίνονται η αφετηρία για μια σπουδή στις διαφορετικές όψεις της γυναικείας φύσης

Φιλουμένα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η Ελ. Ράντου διασκεύασε το κλασικό έργο κι ενσαρκώνει τη Φιλουμένα, η οποία επιστρατεύει τη ναπολιτάνικη πονηριά της για να βρει χρήματα για την οικογένειά της.

Μπλε Μαρέν

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Μπροστά στο αδιέξοδο της ανεργίας, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι που έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον υποκύπτουν στον εκβιασμό των ιδιοκτητών ενός μπαρ

Η όγδοη ημέρα της δημιουργίας

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Παράσταση εμπνευσμένη από τα διηγήματα «Το Αίμα του Αμνού» και «Ροδογύνη» του Μαντιάργκ και «Ο Νεκρός» του Μπατάιγ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.