Το ταλέντο τρέχει από τα (ιδρωμένα) μπατζάκια τους

Αναφέρομαι σε δυο άγνωστα «παιδιά», τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και την Αθηνά Μουστάκα, τους νεότατους ηθοποιούς της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» που περιοδεύουν μες στο καλοκαίρι στους δήμους της Αττικής.  

Το ταλέντο τρέχει από τα (ιδρωμένα) μπατζάκια τους

Οι μαύρες φόρμες τους ιδρώνουν, τσαλακώνονται και σκίζονται από τον υπερβάλλοντα σκηνικό μόχθο, οι θεατές γελούν ξέφρενα με τα σκέρτσα τους ή δακρύζουν συγκινημένοι από το αναπότρεπτο τέλος του έρωτα τους, αλλά οι ίδιοι δεν χάνουν ποτέ το χαμόγελο της ευφορίας και την τρέλα του σκεπτόμενου παλιάτσου. Θαρρείς και ζούνε για αυτό το πάρε-δώσε με το κοινό, οι δυο αυτοί αξιοθαύμαστοι και αξιαγάπητοι θεατρίνοι της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και η Αθηνά Μουστάκα, είναι η πιο πρόσφατη «ανακάλυψή» μου. Με χρονοκαθυστέρηση –το παραδέχομαι. Το τωρινό σχόλιο για την παράσταση που συνδημιούργησαν με τον εξίσου ταλαντούχο σκηνοθέτη, ηθοποιό και …τροβαδούρο του έρωτά τους, Κώστα Γάκη, έρχεται απλώς να δικαιώσουν την ετυμηγορία τού –νεανικού κατά βάση και εφηβικού– κοινού που την έχει αγκαλιάσει με περισσό ενθουσιασμό εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» είναι μια πολύ πιο ώριμη εκδοχή του παλιού καλού «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», εστιασμένη αποκλειστικά στη σαιξπηρική τραγωδία της νιότης. Παράσταση-ιδανική εισαγωγή στον Σαίξπηρ, στη ματιέρα της σκηνής και την παρενδυτική, παιγνιώδη υπερβατικότητα της υποκριτικής τέχνης. Ό,τι πρέπει για …αρχάριους θεατρόφιλους (και όχι μόνο).

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.