«Τα Γεγονότα»: Μια χορωδία για τους Τζήμου-Βλάχο

Σε σκηνοθεσία και μετάφραση Αντώνη Γαλέου, «Τα Γεγονότα» ανεβαίνουν σε πανελλήνια πρεμιέρα εγκαινιάζοντας μια νέα θεατρική σκηνή, το Μικρό Γκλόρια.

«Τα Γεγονότα»: Μια χορωδία για τους Τζήμου-Βλάχο

Μια χορωδία με μέλη από όλες τις φυλές του κόσμου και επικεφαλής μια γυναίκα-ιερέα πέφτει θύμα δολοφονίας από ένα νεαρό ρατσιστή^ μόνο η ιερέας επιβιώνει. Γι’ αυτό και μια κανονική χορωδία θα συνοδεύει κάθε βράδυ τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Πάνο Βλάχο στην παράσταση του σύγχρονου και ήδη διάσημου έργου του Ντέιβιντ Γκρέηγκ «Τα Γεγονότα» (2013), το οποίο ο Σκωτσέζος συγγραφέας εμπνεύστηκε ερευνώντας τα γεγονότα γύρω από τη μαζική σφαγή που προκάλεσε στη Νορβηγία το 2011 ο Άντερς Μπρέιβικ και, αντιπαραβάλλοντάς τα, με την εμπειρία παρακολούθησης μιας χορωδίας στο Όσλο. Το έργο του συνιστά, έτσι, μια εξερεύνηση της επιλογής ανάμεσα σε κάποιον που θέλει να αφήσει το σημάδι του στον κόσμο με έναν τρομερά βίαιο τρόπο και κάποιον που θέλει να καταλάβει, να νιώσει, να θεραπεύσει. Τα «Γεγονότα» έλαβαν το 1ο Βραβείο στο διεθνούς κύρους Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργο το 2013 και, την ίδια χρονιά, ήταν το νο 1 έργο στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας Guardian και η πρώτη φετινή επιλογή για τους θεατρόφιλους της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times. Σε σκηνοθεσία και μετάφραση Αντώνη Γαλέου, «Τα Γεγονότα» ανεβαίνουν σε πανελλήνια πρεμιέρα εγκαινιάζοντας μια νέα θεατρική σκηνή, το Μικρό Γκλόρια (από τις 12/3).

Περισσότερες πληροφορίες

Tα γεγονότα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Το έργο βασίζεται στα όσα συνέβησαν κατά τη δολοφονική επίθεση του Άντερς Μπρέιβικ στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας το 2011, αντιπαραβάλλοντάς τα με την εμπειρία παρακολούθησης μιας χορωδίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.