«Νύχτα στην Εθνική»: νουάρ συνέχεια στο Αγγέλων Βήμα

Στο Φεστιβάλ «Έξι εγκλήματα ζητούν συγγραφέα» στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, παρουσιάζεται και η «Νύχτα στην Εθνική» της Λέιας Βιτάλη, διευθύντριας του Φεστιβάλ.

«Νύχτα στην Εθνική»: νουάρ συνέχεια στο Αγγέλων Βήμα

Βραβευμένη και πολυγραφότατη, η θεατρική συγγραφέας Λεία Βιτάλη διευθύνει φέτος ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό γεγονός, το Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Έργου 21ου αιώνα «Έξι εγκλήματα ζητούν συγγραφέα» στο θέατρο Αγγέλων Βήμα (διαβάστε τη συνέντευξη που μας είχε δώσει με αφορμή την έναρξή του εδώ). Ανάμεσα στα νουάρ έργα έξι Ελλήνων συγγραφέων, παρουσιάζεται τώρα και το δικό της, η «Νύχτα στην Εθνική». Το σκηνικό είναι μια ταβέρνα στην Εθνική Οδό. Με φόντο την καμένη άσφαλτο, την ευωδιά απ’ τα μπαχάρια, τα λάγνα τσιφτετέλια και τον ανεξέλεγκτο ερωτισμό, τρία πρόσωπα μπλέκονται σε ένα ακραίο παιχνίδι βίας και πάθους. Με τους Μαίρη Νάνου, Βασίλη Μπατσακούτσα και Ντομένικα Ρέγκου, η οποία τραγουδά ζωντανά, συνοδεία του ακορντεονίστα Χάρη Σταυρακάκη.
Avant premiere για τους αναγνώστες του "α" στις 26/1.Περισσότερες πληροφορίες στο έντυπο "α" που κυκλοφορεί 22/01.

Περισσότερες πληροφορίες

Νύχτα στην Εθνική

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η συγγραφέας με τη διεισδυτική ματιά παρατηρεί και καταγράφει τα «βίαια παρασκήνια του σήμερα στην Ελλάδα» σε ένα σύγχρονο πολιτικό έργο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber