Σπουδαία έργα και σόλο με το Αθηνόραμα Club

Ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Άρης Μπινιάρης σολάρουν με τρέλα και δύο έργα-σταθμοί του 20ου αιώνα παίζονται στην πόλη. Δείτε με 50% αυτές τις παραστάσεις όσο και πολλές ακόμη που συμμετέχουν αυτήν την εβδομάδα στο Αθηνόραμα Club.

Σπουδαία έργα και σόλο με το Αθηνόραμα Club

Ο Γεράσιμος Γεννατάς και ο Άρης Μπινιάρης σολάρουν με τρέλα και δύο έργα-σταθμοί του 20ου αιώνα παίζονται στην πόλη. Δείτε με 50% αυτές τις παραστάσεις όσο και πολλές ακόμη που συμμετέχουν αυτήν την εβδομάδα στο Αθηνόραμα Club.

Πατριδογνωσία ή τίποτα δεν είναι για συγγνώμη

Σπουδαία έργα και σόλο με το Αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Μια σόλο-επιθεώρηση που περνά γενεές δεκατέσσερις την τρέχουσα πολιτικοκοινωνική κατάσταση κι έχει πρωταγωνιστή-κομπέρ και εμψυχωτή της έναν από τους νεότερους και πιο χαρισματικούς κωμικούς του ελληνικού θεάτρου, τον Γεράσιμο Γεννατά. Παίζεται για δεύτερη χρονιά (Αλκμήνη).

Το θείο τραγί

Σπουδαία έργα και σόλο με το Αθηνόραμα Club - εικόνα 2

Ήμασταν από τους πρώτους που γράψαμε, τρία χρόνια πριν, πόσο σπουδαίο είναι το ροκ σόλο του Άρη Μπινιάρη, συνοδεία ζωντανής μπάντας, πάνω σε ένα μυθιστόρημα-αναρχικό αριστούργημα του Μεσοπολέμου, το «Θείο τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα. Παίζεται ακόμη κι αυτήν τη φορά μην το χάσετε (Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας).

Με τα δόντια

Σπουδαία έργα και σόλο με το Αθηνόραμα Club - εικόνα 3

Βραβευμένη με Πούλιτζερ είναι η εξωφρενική αυτή κωμωδία για το τέλος του κόσμου που έγραψε λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Θόρντον Ουάιλντερ. σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος επιχειρεί μια ελεύθερη διασκευή της παράλογης αυτής αλληγορίας. Παίζουν οι Φωτεινή Αθερίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Θανάσης Δήμου, Ιωάννα Μαυρέα, Άγγελος Μπούρας και Ιωάννα Παππά (Θέατρο Τέχνης).

Σκηνές από ένα γάμο

Σπουδαία έργα και σόλο με το Αθηνόραμα Club - εικόνα 4

Η πορεία από έναν ανώδυνο γάμο σε ένα επώδυνο διαζύγιο σε μια σειρά εμβληματικών σκηνών και σε ένα έργο δια χειρός Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ανεβαίνει από τον σκηνοθέτη της νεότερης γενιάς, Ένκε Φεζολλάρι και έχει τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (Πόλη Θέατρο)

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις με το ειδικό σύμβολο που συμμετέχουν αυτήν την εβδομάδα στο «αθηνόραμα Club» εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Με τα δόντια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Μια παράλογη κωμωδία για το τέλος του κόσμου γραμμένη λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Σκηνές από έναν γάμο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η πορεία από έναν ανώδυνο γάμο σε ένα επώδυνο διαζύγιο, από την ανεμελιά στην αυτογνωσία, από την απόρριψη στην αποδοχή σε μια σειρά σκηνών-σταθμοί.

Το θείο τραγί

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένας αλήτης επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να ανατρέψει την «τακτοποιημένη» ζωή της αλλοτινής του αγαπημένης στην ανανεωμένη «ηλεκτρισμένη» μεταφορά του ομώνυμου διηγήματος στη σκηνή με live DJ set του J. Mouzakitis και video art του Kelloggs.

Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 80 '

Σατιρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, ο Γ. Γεννατάς μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς συνοδεία ζωντανής μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber