Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκεζλ: Από την ψυχή της Ρωσίας

Μια πανδαισία χρωμάτων και μουσικών μεταφέρει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής το Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκεζλ, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.

Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκεζλ: Από την ψυχή της Ρωσίας
Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκεζλ: Από την ψυχή της Ρωσίας - εικόνα 1

Μπορεί ο δεξιοτεχνικός χορός των Κοζάκων στη διάσημη «Καλίνκα» να εξυμνεί την περηφάνια και την αξιοπρέπειά τους, όπως όμως θα διαπιστώσετε αν δείτε το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκζελ είναι πολλοί και διαφορετικοί οι χοροί που εκφράζουν τη ρώσικη ψυχή και συνεπαίρνουν το κοινό με τη φαντασία και το δυναμισμό τους. Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Χορού της Μόσχας Γκζελ, από την ίδρυσή του το 1988, αναβιώνει σκηνές από το παρελθόν και το παρόν διαφόρων περιοχών της Ρωσίας και εμπνέεται από τα αριστουργήματα της λαϊκής ρωσικής τέχνης, όπως οι χαρακτηριστικές πορσελάνες Γκζελ με τα λευκά και γαλάζια σχέδια που κατασκευάζονται στην ομώνυμη περιοχή κοντά στη Μόσχα, τα ζωγραφισμένα στο χέρι λακαριστά κουτιά Πάλεχ και Φεντόσκινο, η τέχνη των οποίων ανάγεται στο 18ο αιώνα, τα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα από σμάλτο φινίφτ, οι παραδοσιακές χειροποίητες δαντέλες Βολόγκντα, τα χρυσοκέντητα προϊόντα Τορζόκ κ.ά.

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου η Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής θα γεμίσει με μουσικές και χρώματα καθώς εξήντα ταλαντούχοι χορευτές του Γκζελ, ντυμένοι με περίπου οκτακόσια αυθεντικά κοστούμια –φτιαγμένα από έμπειρα χέρια στα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι– θα ζωντανέψουν σπάνιους θησαυρούς της πλούσιας ρωσικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης. Με κέφι, ζωντάνια και δεξιοτεχνία πρωταγωνιστούν σε ένα εντυπωσιακά πολύχρωμο υπερθέαμα που βγαίνει από την καρδιά της ρωσικής κουλτούρας.

Περισσότερες πληροφορίες

Χοροί και μουσικές από τη Ρωσία

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 130 '

Η πλούσια μουσική και χορευτική παράδοση της Ρωσίας ζωντανεύει επί σκηνής από εξήντα χορευτές, οι οποίοι φοράνε περίπου 800 αυθεντικά κοστούμια – όλα φτιαγμένα από τα εργαστήρια των Μπολσόι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).