«Σωσίας» με τον Άρη Σερβετάλη

Ο Άρης Σερβερτάλης υποδύεται έναν ντοστογεφσκικό ήρωα στη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Σωσίας» από την πρωτοεμφανιζόμενη στο θέατρο εικαστικό και σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμπα.

«Σωσίας» με τον Άρη Σερβετάλη

Ο Άρης Σερβερτάλης υποδύεται έναν ντοστογεφσκικό ήρωα στη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Σωσίας» από την πρωτοεμφανιζόμενη στο θέατρο εικαστικό και σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμπα. Πριν από μία εβδομάδα οι θεατές χάρισαν στον χαμηλών τόνων και υψηλών επιδόσεων ηθοποιό Άρη Σερβετάλη το 1ο βραβείο αντρικού ρόλου στα 16α Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «αθηνοράματος» για το τρικυμιώδες σόλο του στο «Κουρδιστό πορτοκάλι» του Άντονι Μπέρτζες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Ο Σερβετάλης ανεβάζει σταδιακά τον πήχη ψηλότερα και είναι έτοιμος για το επόμενο θεατρικό του στοίχημα, τον «Σωσία» του Ντοστογιέφσκι, στο Θέατρο Ροές. Ο Ρώσος μεγάλος συγγραφέας καταδύεται στα μύχια της ψυχής ενός δημόσιου υπαλλήλου και περιγράφει αριστοτεχνικά το πώς εκείνος θέλει μεν να ακολουθήσει το δρόμο του, αλλά ταυτόχρονα να μη διαφέρει από τους άλλους ανθρώπους. Παίζουν ακόμη οι Δρόσος Σκώτης, Γιώργος Συμεωνίδης, Συμεών Τσακίρης και Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης. (Πρεμιέρα: 21/11)

Περισσότερες πληροφορίες

O σωσίας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση επικεντρώνεται σε κάποια επεισόδια της ζωής του ήρωα, ο οποίος προσπαθεί να υπάρξει εντός του πλαισίου της κοινωνικά αποδεκτής φυσιολογικότητας, αλλά καταλήγει στην απομόνωση και στον παραγκωνισμό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.