Ο Φεζολάρι σκηνοθετεί Τσέχοφ

Με τη νεανική φάρσα του Άντον Τσέχοφ «Πλατόνοφ», από το σύμπαν της οποίας ξεπήδησαν οι ήρωες κλασικών έργων του όπως ο «Γλάρος», οι «Τρεις αδερφές» ή ο «Βυσσινόκηπος», καταπιάνεται ο Ένκε Φεζολάρι.

Ο Φεζολάρι σκηνοθετεί Τσέχοφ

Με τη νεανική φάρσα του Άντον Τσέχοφ «Πλατόνοφ», από το σύμπαν της οποίας ξεπήδησαν οι ήρωες κλασικών έργων του όπως ο «Γλάρος», οι «Τρεις αδερφές» ή ο «Βυσσινόκηπος», καταπιάνεται ο Ένκε Φεζολάρι. Πρωταγωνιστής ο διανοούμενος, ευφυής, γοητευτικός, αλαζών και κυνικός Πλατόνοφ, ο οποίος σπαταλά τον καιρό του διασκεδάζοντας με τις αδυναμίες των άλλων και βάζοντας σε δοκιμασία τις δικές του. Το έργο γράφτηκε όταν ο συγγραφέας ήταν φοιτητής (1878-1883), αλλά εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1923 σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το θάνατό του. (Πρεμιέρα: 21/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Πλατόνοφ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Στο πρώιμο έργο του Τσέχοφ οι ήρωες καθοδηγούνται από τα πάθη τους, οι προσδοκίες διαψεύδονται και η ζωή παγιδεύεται στη διαρκή αναζήτηση της ευτυχίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.