Δημοφιλείς παραστάσεις με το αθηνόραμα Club

Ο Σταμάτης Φασουλής μόλις ξεκίνησε το σόλο του ως «Δικηγόρος Ντάροου» και το «Αγαπητή Ελένα» μόλις απέσπασε τέσσερα αστέρια από την κριτικό του «α». Οι κάτοχοι της κάρτας αθηνόραμα Club μπορούν να δουν και τις δύο αυτές δημοφιλείς παραστάσεις με 50% έκπτωση.

Δημοφιλείς παραστάσεις με το αθηνόραμα Club

Ο Σταμάτης Φασουλής μόλις ξεκίνησε το σόλο του ως «Δικηγόρος Ντάροου» και το «Αγαπητή Ελένα» μόλις απέσπασε τέσσερα αστέρια από την κριτικό του «α». Οι κάτοχοι της κάρτας αθηνόραμα Club μπορούν να δουν και τις δύο αυτές δημοφιλείς παραστάσεις με 50% έκπτωση.

Δημοφιλείς παραστάσεις με το αθηνόραμα Club - εικόνα 1

Φασουλής υπέρ Δαρβίνου
Μετά τους Όρσον Ουέλς, Σπένσερ Τρέισι, Τζακ Λέμον, Χένρι Φόντα, Κέβιν Σπέισι, Γιώργο Φούντα και Τίτο Βανδή, ο Σταμάτης Φασουλής αναμετριέται με μια μυθική φιγούρα της νομικής επιστήμης, τον Κλάρενς Ντάροου (1857-1938), στο μονόλογο «Ο δικηγόρος Ντάροου» του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς. Πρόσωπο υπαρκτό, ο Αμερικανός δικηγόρος γλίτωσε 102 θανατοποινίτες από την ηλεκτρική καρέκλα, ενώ υπερασπίστηκε τη διδασκαλία της θεωρίας του Δαρβίνου στα σχολεία του Τενεσί το 1925. Αφορμή για τον Φασουλή στάθηκε η πρόσφατη παράσταση του έργου από τον Κέβιν Σπέισι στο Old Vic Theatre του Λονδίνου. «Ήταν εξαιρετικός αλλά σε καμία περίπτωση, όμως, δεν με ενδιαφέρει να συγκρουστώ μαζί του. Σκοπός μου είναι να ανακαλύψω το ρόλο με το δικό μου τρόπο» σημειώνει. Έχει, εξάλλου, έναν ικανότατο συνάδελφό του να τον καθοδηγεί σκηνοθετικά: τον Νίκο Χατζόπουλο (στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν»).

Δημοφιλείς παραστάσεις με το αθηνόραμα Club - εικόνα 2

Απελπισμένοι επαναστάτες του ‘80
Τέσσερις έφηβοι κρατούν σε ομηρία την καθηγήτριά τους -αγνώριστη και πολύ ταιριαστή στο ρόλο η Αριέττα Μουτούση- σε αυτό το έργο-δυναμίτης από τη Σοβιετική Ένωση του 1980 που επανέρχεται στο ρεπερτόριο του θεάτρου Επί Κολωνώ, δεκατέσσερα χρόνια μετά τη διθυραμβική υποδοχή του από το κοινό του «α» (οχτώ βραβεία στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του 2000-2001). Το «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια εκτός από εύφλεκτο θεατρικό υλικό, ικανό να πυροδοτήσει μια παράσταση υψηλής έντασης και ιδεολογικής εγρήγορσης, όπως αυτή της Ελένης Σκότη, είναι, ταυτόχρονα, ψυχολογικό θρίλερ και ιστορικοκοινωνική παραβολή- και μια παράσταση που αξίζει να δουν, εκτός των άλλων, έφηβοι μαθητές και εκπαιδευτικοί. Στους ρόλους των μαθητών δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ οι Γιάννης Λεάκος, Δημήτρης Σαμόλης, Χρήστος Κοντογεώργης και Ηρώ Πεκτέση (στο Επί Κολωνώ).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις με το ειδικό σύμβολο που συμμετέχουν αυτήν την εβδομάδα στο «αθηνόραμα Club» εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.