Ξαναχορεύεται «Ζεϊμπέκικο» στο Studio Μαυρομιχάλη…

 Το «Ζεϊμπέκικο» της Λείας Βιτάλη, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τον θεατρικό οργανισμό «Νέος Λόγος», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και με τον Γιώργο Νινιό στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ξαναχορεύεται «Ζεϊμπέκικο» στο Studio Μαυρομιχάλη…

Το «Ζεϊμπέκικο» της Λείας Βιτάλη, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τον θεατρικό οργανισμό «Νέος Λόγος», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και με τον Γιώργο Νινιό στο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έρωτας, πάθος, καταστροφή, εκείνη η Ελλάδα που ετοίμασε το σήμερα, αφηγούνται με το ρυθμό ενός ζεϊμπέκικου τη ζωή ενός ανθρώπου που κυνηγήθηκε και απογειώθηκε, σφράγισε την εποχή του και ταυτόχρονα φέρει τη σφραγίδα της ιστορίας.
Ο Γιώργος Νινιός παίζει και τραγουδάει σαν επαγγελματίας του λαϊκού τραγουδιού και υποδύεται τον κεντρικό ήρωα τον Λευτέρη. Το έργο δεν αποτελεί βιογραφία, είναι μια φανταστική αφήγηση, ένα ψυχογράφημα για τη ζωή ενός μεγάλου συνθέτη. Ενός ασυμβίβαστου καλλιτέχνη που άφησε παρακαταθήκη ένα σπάνιο μουσικό έργο και αντιστάθηκε στο σύστημα με τη ζωή και το έργο του, βίωσε ακραίες καταστάσεις αναζητώντας την αγάπη. Μαζί με τις δύο γυναίκες της ζωής του, τη πρώτη σύζυγό του και την κόρη του αφηγούνται μέσω φλας-μπακ την κοινή τους ζωή. Όταν τον αρνήθηκαν όσοι δεν άντεξαν την αλήθεια, ξεπέρασε τα όριά του, σήκωσε το όπλο του και σημάδεψε. Όσους τον απαξίωσαν ή τον ίδιο του τον εαυτό;
Το μυστικό που κρύβει καλά στο χρυσό σημειωματάριο της φυλακής, θα αποκαλυφθεί από την γυναίκα που τον αγάπησε πολύ αλλά όχι αρκετά για εκείνον που τα ήθελε όλα από τη ζωή του.
Με τρόπο σκληρό και άγριο αλλά ταυτόχρονα τρυφερό και χιουμοριστικό, το «Ζεϊμπέκικο» της Λείας Βιτάλη, είναι μία κατάθεση του τι σημαίνει «ελληνική ψυχή» , θέτοντας ερωτήματα για τις αξίες της σημερινής πραγματικότητας. Στη παράσταση θα ακούγεται ζωντανή μουσική, ενώ μετά το τέλος της ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία ερμηνεύουν οι συντελεστές της παράστασης. (πρεμιέρα 17/10)

Περισσότερες πληροφορίες

Ζεϊμπέκικο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου, το έργο της βραβευμένης συγγραφέως μιλάει για τον έρωτα, το πάθος και την καταστροφή μέσα από την ιστορία ενός ασυμβίβαστου καλλιτέχνη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.