Η Τζένη Δριβάλα σκηνοθετεί «Βυσσινόκηπο»

Η διακεκριμένη σοπράνο ανεβάζει τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό στο Μαρούσι, όπου στεγάζεται ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο.

Η Τζένη Δριβάλα σκηνοθετεί «Βυσσινόκηπο»

Η διακεκριμένη σοπράνο ανεβάζει τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό στο Μαρούσι, όπου στεγάζεται ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο.

Η Τζένη Δριβάλα σκηνοθετεί «Βυσσινόκηπο» - εικόνα 1

Η διακεκριμένη σοπράνο Τζένη Δριβάλα ανεβάζει τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχοφ σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό στο Μαρούσι, όπου στεγάζεται ο Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο. Και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της, όχι μόνο γιατί επιχειρεί την πρώτη της θεατρική σκηνοθεσία –110 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου– αλλά και γιατί το κάνει στο κατάλληλο, σύμφωνα με την ίδια, σκηνικό περιβάλλον. «Θέλω να νιώσει ο θεατής σαν να βρίσκεται σε ένα κινηματογραφικό πλατό, όπου γυρίζεται σε ταινία το θεατρικό έργο... Έχω παρακολουθήσει αρκετές παραγωγές του “Βυσσινόκηπου” στην Ελλάδα και στο Λονδίνο. Κορυφαίο ανάμεσά τους θεωρώ το κινηματογραφικό κύκνειο άσμα του μεγάλου μας σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη. Η τραγική διάσταση που έδωσε –ειδικά στο χαρακτήρα της Λιουμπόβ Αντρέγεβνα– είναι αξεπέραστη. Βέβαια, δεν πρόκειται να μιμηθούμε την ταινία. Εξάλλου το σινεμά προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες από το θέατρο». Η ίδια ερμηνεύει το ρόλο της Λιουμπόβ Αντρέγεβνα, ενώ τους υπόλοιπους ρόλους μοιράζονται 8 ηθοποιοί. (Πρεμιέρα: 26/9)

Περισσότερες πληροφορίες

Βυσσινόκηπος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Ένας πανέμορφος κήπος ως σύμβολο μνήμης ενός παρελθόντος που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber