«Βάτραχοι» ξανά στο Σχολείον

Ύστερα από τα συνεχόμενα sold-out και την ευρεία ανταπόκριση του κοινού, οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, στη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, παίρνουν μια τελευταία παράταση στο νέο χώρο του Εθνικού θεάτρου από τις 25-28/9.
 

«Βάτραχοι» ξανά στο Σχολείον

Υπήρξε η πιο διάσημη και περιζήτητη παράσταση τόσο του Φεστιβάλ Επιδαύρου όσο και ολόκληρου του φετινού καλοκαιριού. Ήταν σχεδόν αναπόφευκτο οι Βάτραχοι να πάρουν μια τελευταία παράταση στην Αθήνα, οπότε όσοι δεν προλάβατε να τους δείτε στους επιμέρους σταθμούς της περιοδείας τους, αυτήν τη φορά μπορείτε να κατευθυνθείτε στο φιλόξενο χώρο του «Σχολείου της Αθήνας-Ειρήνη Παπά» επί της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο.Ο Γιάννης Κακλέας, όπως γράψαμε στην κριτική μας, προσέδωσε στον Αριστοφάνη την ατμόσφαιρα οπτικοακουστικού υπερθεάματος που φλερτάρει εξίσου με το αμερικάνικο μιούζικαλ όσο και με την επιστημονική φαντασία, χωρίς όμως να χάνει το χιούμορ και την καυστική σάτιρα, έχοντας στη διάθεσή του ένα μεγάλο θίασο έμπειρων αλλά και νεότερων ηθοποιών. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, σταθερός συνεργάτης του τα τελευταία χρόνια, κρατά το ρόλο του Διονύσου, ο ανερχόμενος κωμικός Πάνος Βλάχος εκείνον του δούλου Ξανθία, ο Γιάννης Ζουγανέλης του Αισχύλου, ο Φάνης Μουρατίδης του Eυριπίδη, ενώ στο ρόλο της Ιέρειας εμφανίζεται η Εβελίνα Παπούλια.
Για τις παραστάσεις στο «Το Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά», το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήρια του από αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στα εξής σημεία:
Ταμείο Κτιρίου Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 (Τετάρτη με Κυριακή, 10:00 - 21:30)
Ταμείο Θεάτρου REX, Πανεπιστημίου 48 (Τετάρτη με Κυριακή, 10:00 – 16:00)
Ταμείο στο «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά», Πειραιώς 52, Μοσχάτο (Τετάρτη με Κυριακή 17:00 – 22:00)
Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο public Μέσω πιστωτικής κάρτας στο 210.7234567
Σημείωση: πρόσβαση στο «Σχολείον της Αθήνας- Ειρήνη Παπά»: λεωφορειακή γραμμή 049 (Πειραιάς-Ομόνοια) το Θέατρο βρίσκεται μεταξύ των στάσεων Γέφυρα και ΙΟΝ. Επειδή η αρίθμηση στην Πειραιώς είναι πολλαπλή (ξεκινάει και τελειώνει σε διάφορα σημεία) ο αριθμός 52 ο οποίος αφορά στο Θέατρο, βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς στην περιοχή του Μοσχάτου έναντι γνωστής αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες

Βάτραχοι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η πόλη χρειάζεται επειγόντως έναν ποιητή για να τη σώσει. Ο Διόνυσος κατεβαίνει στον Άδη και διοργανώνει ποιητικό αγώνα μεταξύ Ευριπίδη και Αισχύλου. Ο Αισχύλος νικά και ανεβαίνει στον επάνω κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.