Αυτές είναι οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που θα ξαναπαιχτούν

Επικροτούμε την απόφαση του Γιώργου Λούκου να επαναλάβει τέσσερις πολυσυζητημένες παραστάσεις που παίχτηκαν τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Αυτές είναι οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών που θα ξαναπαιχτούν

Ο Σεπτέμβρης πάντα κρύβει εκπλήξεις. Είχε συζητηθεί και… ζητηθεί από το θεατρόφιλο κοινό η παρουσίαση της «Ελένης» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, μια ακόμα φορά. Το αίτημα εισακούστηκε και ως εκ τούτου όσοι δεν καταφέραμε να δούμε την παράσταση στην Επίδαυρο θα πρέπει να εξασφαλίσουμε θέσεις για τις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στην Πειραιώς 260-Χώρος Δ. Λίγες ημέρες μετά, στις 15-17 Σεπτεμβρίου στο Χώρο Η, θα παιχτεί ο «Ματωμένος γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στην ανατρεπτική εκδοχή της Λένας Κιτσοπούλου και ακολουθούν ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, στις 18-20 Σεπτεμβρίου και η σκηνική σύνθεση «Πάπισσα Ιωάννα - Αναζητώντας την ηρωίδα του Ροΐδη» του Δημήτρη Μαυρίκιου (φωτό), στις 21-23 του ίδιου μήνα. Όπως είχαμε ξανά γράψει στις 4 Σεπτεμβρίου θα παιχτεί στο Ηρώδειο ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου. Οι τιμές των εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις της Πειραιώς είναι: Κανονικό 20€, Φοιτητικό 10€, Μειωμένο 15€, Ανέργων 5€, ΑμεΑ 5€. Η προπώληση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 25 Αυγούστου. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21:00. Προπωλήσεις: εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς), Παπασωτηρίου, Ιανός, Public, www.greekfestival.gr, 2103272000.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελένη

  • Τραγωδία

Στο αντιπολεμικό δράμα η ωραία Ελένη ζει στην Αίγυπτο, ενώ η συνονόματή της στην Τροία δεν ήταν παρά ένα είδωλο, επινόηση των θεών.

Προμηθέας Δεσμώτης

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Αρχετυπική μορφή κατά της τυραννίας, ο τιτάνας που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς για να τη δώσει στους ανθρώπους τιμωρείται ανελέητα από τον Δία. Ο σκηνοθέτης μοιράζει το ρόλο σε δύο ηθοποιούς, επιχειρώντας έτσι να ανιχνεύσει τη σύγκρουση του ήρωα με τον ίδιο του τον εαυτό

Ματωμένος γάμος

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 120 '

Η αντισυμβατική εκδοχή της Λένας Κιτσοπούλου πάνω στο κλασικό έργο σαρκάζει την υποκρισία και τα ταμπού. Με τον Νίκο Καραθάνο στο ρόλο της Μάνας.

Πάπισσα Ιωάννα - Αναζητώντας την ηρωίδα του Ροΐδη

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 100 '

Παράσταση εν εξελίξει, βασισμένη στην περίφημη «Πάπισσα Ιωάννα» (1866) του Εμμανουήλ Ροΐδη και στη στενή σχέση του συγγραφέα με τη μητέρα του

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.