Στη σκηνή του Επί Κολωνώ

....Πολλά θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Όλα είναι έτοιμα στο θέατρο της Ελένης Σκότη για την πρεμιέρα της παράστασης «α-taxi-α»...

Στη σκηνή του Επί Κολωνώ

....Πολλά θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Όλα είναι έτοιμα στο θέατρο της Ελένης Σκότη για την πρεμιέρα της παράστασης «α-taxi-α» μια παραγωγή του Studio Νάμα. Η πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου στο φουαγιέ του θεάτρου. Παράλληλα γίνονται οι ετοιμασίες για το πέμπτο κατά σειρά φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων που διοργανώνει το Επί Κολωνώ. Το φεστιβάλ off-off Athens θα διεξαχθεί από 3 Ιουνίου έως 27 Ιουνίου και θα συμμετέχουν 22 ομάδες νέων καλλιτεχνών. Κάθε παράσταση δεν θα υπερβαίνει τα 35 λεπτά...Ωραίο μας ακούγεται! Η οργανωμένη και εξαιρετικά σοβαρή ομάδα του Επί Κολωνώ έχει ήδη αποφασίσει και για την παράσταση της επόμενης θεατρικής σεζόν. Θα ανεβάσει τις «Αλεπούδες» (αγγλικός τίτλος: Foxfinder), μια συνταρακτική παραβολή της Dawn King, μια σκοτεινά κωμική διερεύνηση της πίστης, της επιθυμίας και της ευθύνης που διαδραματίζεται σε ένα κόσμο τόσο ξένο όσο και οικείο. Το έργο βραβεύτηκε το 2011 με το πρώτο βραβείο Papatango στο διαγωνισμό νέων συγγραφέων σε συνεργασία με το θέατρο Finborough στο οποίο πρωτοπαίχτηκε το 2011. Θα σκηνοθετήσει η Ελένη Σκότη. Μεταφράζει ο Γιώργος Χατζηνικολάου και τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Δημήτρης Λάλος, Ιωάννα Παππά, Στάθης Σταμουλακάτος και Ιωάννα Κολλιοπούλου.
Φωτό «Μόνος μου και κάτι ψιλά…» της ομάδας Χτύπος στο πλαίσιο του φεστιβάλ off-off Athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.