Παραστάσεις με… βραβείο!

Ήταν από τις ωραιότερες της προηγούμενης χρονιάς, έλαβαν σημαντικές διακρίσεις στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «α» και συνεχίζονται για λίγο ακόμη.

Παραστάσεις με… βραβείο!

Ευρυδίκη
Το παράξενο έργο της Αμερικανίδας Σάρα Ρουλ μεταμορφώθηκε χάρη στη γενναία σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου (3ο βραβείο) σε «ένα μιούζικαλ στον Άδη», πλημμυρισμένο από τις εξαίσιες μουσικές της Κατερίνας Πολέμη (1ο βραβείο) και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Αλέκου Αναστασίου (2ο βραβείο), με ιδανική πρωταγωνίστρια την επίσης βραβευθείσα Κόρα Καρβούνη (Πορεία).

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος (1ο βραβείο ερμηνείας) συναντήθηκε ξανά με ένα ρόλο-σταθμός στην καριέρα του και μας παρέδωσε, με συμπρωταγωνιστή τον Τάσο Ιορδανίδη, έναν άλλοτε σπαρακτικό και άλλοτε ακαταμάχητα αστείο κ. Γκριν στο τρυφερό έργο του Τζεφ Μπάρον (Άνεσις).

La Nonna
Αυτή η γιαγιά δεν είναι σαν τις άλλες. Η «Nonna» του Ρομπέρτο Κόσα είναι ένα τέρας, ένας θηλυκός γαργαντούας! Κι ενώ οι συγγενείς της προσπαθούν μάταια να την εξολοθρεύσουν, ο Δημήτρης Πιατάς (3ο βραβείο ερμηνείας) την ενσαρκώνει με ρεαλιστικό όσο και υπερρεαλιστικό μεγαλείο (Ακάδημος).

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ο Γ. Μιχαλακόπουλος επιστρέφει στη μεγάλη επιτυχία του, ερμηνεύοντας έναν στρυφνό ηλικιωμένο του οποίου η ζωή ταράσσεται από έναν νεαρό

La nonna

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Δ. Πιατάς επανέρχεται, με αναμεωμένο καστ, στο ρόλο της φοβερής γιαγιάς που τρώει τα πάντα αλλά και... τους πάντες στη σουρεάλ κωμωδία

Ευρυδίκη

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης μεταμορφώνεται σε ένα μιούζικαλ-φόρος τιμής στην Αθήνα των νεανικών ερώτων μας με live μουσική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.