ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Το νεοελληνικό έργο διεκδικεί δυναμικά φέτος την προσοχή μας. Πολλά νέα έργα στις σκηνές, θέσπιση βραβείου νεοελληνικού έργου στη δική...

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Το νεοελληνικό έργο διεκδικεί δυναμικά φέτος την προσοχή μας. Πολλά νέα έργα στις σκηνές, θέσπιση βραβείου νεοελληνικού έργου στη δική μας Θεατρομανία από φέτος και δύο "προσκλήσεις" για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς - από το Εθνικό Θέατρο η πρώτη και από το Τέχνης η δεύτερη - για να δουν τα έργα τους στη σκηνή. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τα θέατρα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Τις τρεις σημαντικότερες παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα θα δείτε σε avant premiere. Ο "Γλάρος" στο Κεφαλληνίας, "Το δώρο" στο Κιβωτός και ο "Ξεριζωμός" στο Απλό Θέατρο. Όσο για το πρώτο έργο της κεντρικής σκηνής του Αμόρε, το "Mainstream", αναζητήστε τη μόνιμη πρόσκλησή σας στις σελίδες του περιοδικού.

Πάνω από 270.000 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης απολογισμού του Οργανισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία αποτελούν ένα καλό εργαλείο στα χέρια όσων θέλουν να δουν και να εκτιμήσουν προς τα πού και πώς κινούνται τα πολιτιστικά του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.