Αυλαία για την έκθεση "Empty Hums" του Αντρέα Τζούροβιτς

Το "finissage" της πρώτης ατομικής έκθεσης του καλλιτέχνη με έργα που ισσοροπούν ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική θα γίνει την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Αντρέα Τζούροβιτς: Empty Hums

Η γκαλερί Bernier/Eliades είχε τη χαρά να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Αντρέα Τζούροβιτς στον χώρο της, με τίτλο Empty Hums. Τo Σάββατο 4 Απριλίου, η έκθεση ολοκληρώνει τον κύκλο της. Την Πέμπτη 2 Απριλίου η Ηλέκτρα Τσίντου θα παρουσιάσει την έκθεση στις 20:00.

Λίγα λόγια για την έκθεση: 

Στην έκθεση Empty Hums, ο Τζούροβιτς παρουσιάζει ένα νέο σώμα έργων που επιστρέφει σε θεματικές οι οποίες τον απασχολούν διαχρονικά. Η νέα αυτή σειρά βασίζεται στη χειρωνακτική εργασία, την προσωπική εμπειρία και τη μνήμη, διερευνώντας τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στη γλυπτική και τη ζωγραφική, το δισδιάστατο και το τρισδιάστατο, τη λειτουργικότητα και την αφαίρεση. Παράλληλα, τα έργα κινούνται στο μεταίχμιο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ενεργοποιώντας τον "ενδιάμεσο" τόπο ως πεδίο ανοιχτών δυνατοτήτων.

Η προσέγγιση του καλλιτέχνη εντάσσεται σε ένα μετα-μινιμαλιστικό πλαίσιο, όπου το χειροποίητο στοιχείο, η έντονη σωματικότητα, η υλικότητα και η συναισθηματική φόρτιση αποτελούν βασικά συστατικά της διαδικασίας. Η αφή και η φυσική παρουσία των υλικών λειτουργούν ως φορείς έντασης, χωρίς να υποκύπτουν σε αφηγηματικές βεβαιότητες.

Αντρέα Τζούροβιτς: Empty Hums

Info:

Ημ/νία: Πέμπτη 2 Απριλίου

Ώρα: 19.00-21.00

Διάρκεια έκθεσης: έως 4 Απριλίου 2026

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη–Παρασκευή 11:00–18:30 & Σάββατο 12:00–16:00

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bernier/Eliades

Επταχάλκου 11, Θησείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου δεν εγκαινιάστηκε μόνο ο "Δαίδαλος"

Στο Κτίριο "Μηχανουργείο" η έκθεση σύγχρονης τέχνης "Earthbound – Δεμένοι με τη Γη" εστιάζει στη σχέση μας με τη γη ως ερώτημα υλικό, οικολογικό και ιστορικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
23/10/2026

Ο Σπύρος Κωτσαλάς αναζητά το νόημα της ύπαρξης στην Alma Gallery

Ο νέος κύκλος έργων του Σπύρου Κωτσαλά εξερευνά την ανθρώπινη ύπαρξη, τη σχέση μας με τον κόσμο και τα ερωτήματα που αφήνει πίσω της η αναπόφευκτη φυγή.

Πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τη σχέση ανθρώπου και ζώων στην αρχαιότητα;

Για πρώτη φορά, το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ενώνουν τις συλλογές τους, αποκαλύπτοντας πώς συνυπήρχαν άνθρωποι και ζώα στον αρχαίο κόσμο.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Μνήμη και Ορίζοντας" με ιστορικές αφίσες του ΕΟΤ

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σημείωσε ότι πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη έκθεση ενισχύουν τη σχέση του ξενοδοχείου με την πόλη.

Οι εκδόσεις Carnivora έκαναν πάλι το θαύμα τους

Το νέο βιβλίο τους έχει τον τίτλο "Μονστρίλιο" και έχει ειπωθεί ότι εντός του "O Φρανκενστάιν στη Βαγδάτη συναντά τη Σαμάντα Σβέμπλιν". Για να δούμε...

Οκτώ νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ΑΣΚΤ

Η έκθεση διπλωματικών εργασιών του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών επιστρέφει στην Αίθουσα "Νίκος Κεσσανλής" με ελεύθερη είσοδο.

Medusa Valley: Από τις ελληνικές ακτές στο Ψηφιακό Αρχείο του CO-VISION

Παρακολουθήσαμε την συνέντευξη τύπου του CO-VISION στην Πράγα, κατά την οποία το ομώνυμο, ελληνικό έργο του Γιάννη Κρανιδιώτη στάθηκε δίπλα σε επτά ακόμη ψηφιακές αφηγήσεις για τις δραματικές αλλαγές που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή φύση.