
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας, μάς καλωσορίζει από τις 15 Μαρτίου σε μια αισθαντική ψηφιακή "ξενάγηση". Θα χρειαστούμε ένα κινητό τηλέφωνο και ακουστικά. Η Μάγδα Κόρπη, θεατρολόγος και σκηνοθέτις, αφουγκράζεται τις φωνές δέκα επιλεγμένων εκθεμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας, κι αυτές με τη σειρά τους μας διηγούνται με πρωτότυπο τρόπο και μέσω ψηφιακής τεχνολογίας, τη δική τους ζωή.
Ένα ψηφιακό οδοιπορικό σε επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας, μια διαφορετική βιωματική πλοήγηση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Δημιουργική Ελλάδα – Επιχορηγήσεις Σύγχρονου Πολιτισμού 2024-Ψηφιακές Δράσεις Πολιτισμού" του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, χωρίς την υποστήριξη και την καθοδήγηση της οποίας, δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της πρωτότυπης αυτής εμπειρίας.

Οι επισκέπτες του Μουσείου, σαρώνοντας με το κινητό τους τηλέφωνο το QRcode πλάι από τα επιλεγμένα εκθέματα και φορώντας τα ακουστικά τους, θα μπορούν να ακούσουν και να παρακολουθήσουν ένα αλλιώτικο ψηφιακό οδοιπορικό, αποτελούμενο από αφήγηση, εικόνα και ήχο. Σε αυτό το μουσείο, που διαθέτει τη σπάνια ιδιαιτερότητα της πληθώρας των παιδικών αγαλμάτων, ευχόμαστε ο επισκέπτης, ως άλλος περιηγητής, να κάνει το δικό του συναισθηματικό ταξίδι στον χρόνο. Η κινηματογράφηση του Αλέξανδρου Χαντζή, η μουσική σύνθεση και ο ήχος του Γιώργου Μιζήθρα (ΜΙΖΙ) και η αφηγηματική δραματουργία της Μάγδας Κόρπη, μας προσκαλούν στην ιερή αυτή γειτονιά, σε μια διαφορετική εμπειρία διαδρομής μέσα από τη φωνή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Info: Δευτέρα έως Κυριακή 10.15 π.μ.-5.15 μ.μ. (Τρίτη κλειστά) | 2299027020