Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Γεωργία Λαλέ © Kostas Lales

Την Πέμπτη 25/4 ο ΑΚΤΟ διοργανώνει ένα, ανοιχτό στο κοινό, διαδικτυακό event, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την εικαστικό Γεωργία Λαλέ.

Η εικαστικός - visual artist Γεωργία Λαλέ έρχεται στον ΑΚΤΟ για να μοιραστεί σκέψεις, λέξεις, γεγονότα και βιωματικές εμπειρίες, ξεναγώντας μας σε επιλεγμένους σταθμούς της καλλιτεχνικής kai επαγγελματικής της διαδρομής. Μία, εκ βαθέων, συζήτηση σχετικά με το πώς η ίδια, σταθερά, μέσω της τέχνης της ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για φλέγοντα κοινωνικά θέματα όπως: μηνύματα υπέρ της εξάλειψης της φτώχειας και του στίγματος του καρκίνου ή του προσφυγικού στην Ευρώπη. Με το πρόσφατο έργο της Ενοχή της Γειτονιάς, την περίφημη Ροζ Σημαία, συνομιλεί με κοινό για τις γυναίκες ηρωίδες, τα θύματα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας, παγκοσμίως. 

Τη συζήτηση συντονίζει η Ρούλα Πάτρα (φωτογράφος, εικαστικός, ερευνήτρια και καθηγήτρια στον ΑΚΤΟ).  

Το event θα διεξαχθεί διαδικτυακά μεταξύ 7-8.30 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας zoom. Δεν υπάρχει χρέωση για την παρακολούθησή του. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες χρειάζεται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους πατώντας εδώ.

Η Γεωργία Λαλέ είναι Αμερικανίδα εικαστικός, γεννημένη στην Ελλάδα. Μεγάλωσε στο Χαϊδάρι Αττικής και ζει στην Νέα Υόρκη από το 2014. Αποφοίτησε, το 2013, από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με υποτροφία του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ τέχνης, όπως το Art in Odd Places, NYC (2022), το International Performance Art Week της Βενετίας (2020) και το Nuit Blanche Festival στις Βρυξέλλες (2016). Το έργο της Λαλέ έχει εκτεθεί στις γκαλερί A.I.R. Gallery Biennial (2023), Border Project Space (ατομική έκθεση 2022), Collar Works (2021), Smack Mellon (2018), A.Antonopoulou Art (2021) και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, μεταξύ άλλων. Έχει μιλήσει σε ακαδημαϊκά συνέδρια που διοργανώθηκαν από το Dedalus Foundation, το MoMA Archives και το Yale School of Management. Φωτογραφικό υλικό από την performance #OrangeVest ήταν μέρος του Ελληνικού Περιπτέρου της 15ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (2016). Η ατομική της έκθεση "Ενοχή της Γειτονιάς” στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη (2023), κατέβηκε μετά από την λογοκρισία του έργου "Σημαία” από τον Υπουργό Εξωτερικών. Το εργαστήριο της στο Governors Island της Νέας Υόρκης είναι μια χορηγία του οργανισμου Lower Manhattan Cultural Center στα πλαίσια υποστήριξης καλλιτεχνών, Archives και το Yale School of Management. Φωτογραφικό υλικό από την performance #OrangeVest ήταν μέρος του Ελληνικού Περιπτέρου της 15ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (2016). Η ατομική της έκθεση "Ενοχή της Γειτονιάς” στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη (2023), κατέβηκε μετά από την λογοκρισία του έργου "Σημαία” από τον Υπουργό Εξωτερικών. Το εργαστήριο της στο Governors Island της Νέας Υόρκης είναι μια χορηγία του οργανισμου Lower Manhattan Cultural Center στα πλαίσια υποστήριξης καλλιτεχνών. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς αφηγείται το τραύμα Σύριων προσφύγων

Το "Displaced: Portraits & Landscapes" δημιουργήθηκε μετά τις εμπειρίες του σκηνοθέτη στο νησί της Λέσβου τη διετία 2015-2017.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

Καλλιτέχνιδες από τη Βαλτική ασχολούνται με τα φαντάσματα της οικολογικής καταστροφής

Το State of Concept παρουσιάζει το ομαδικό πρότζεκτ "Φαντάσματα Ενός Αδύνατου Παρόντος", καθώς και την ατομική έκθεση μιας Ιρανής δημιουργού.

20ή ΔΕΒΘ: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου

Το Βραβείο έλαβε ο δημιουργός Ορέστης Μαυρουδής για το σχεδιασμό του βιβλίου "GÜNTHER KAUFMANN, Polis Peslikas" και ο δημιουργός Βασίλης Κουτσογιάννης για το βιβλίο "Η ώρα του Ουρανού πήγε ροζ με πορτοκαλί".

Μουσείο Μπενάκη και Fougaro Artcenter τιμούν τον Γιάννη Παππά

Μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου στο Ναύπλιο.

Τι ετοιμάζει το ΕΑΜ για τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έντονα πάθη και ακραία αισθήματα στο νέο βιβλίο της Αγγέλας Καστρινάκη

Το βιβλίο "Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Penny Siopis: "Η εννοιολογική τέχνη δεν είναι απαραίτητα διδακτική"

Με αφορμή τη νέα αναδρομική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, συζητήσαμε με την καταξιωμένη δημιουργό για πολιτική και τέχνη, τον πειραματισμό της με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τη διαρκή επιθυμία του θεατή να φτιάχνει ιστορίες.