Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Γεωργία Λαλέ © Kostas Lales

Την Πέμπτη 25/4 ο ΑΚΤΟ διοργανώνει ένα, ανοιχτό στο κοινό, διαδικτυακό event, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την εικαστικό Γεωργία Λαλέ.

Η εικαστικός - visual artist Γεωργία Λαλέ έρχεται στον ΑΚΤΟ για να μοιραστεί σκέψεις, λέξεις, γεγονότα και βιωματικές εμπειρίες, ξεναγώντας μας σε επιλεγμένους σταθμούς της καλλιτεχνικής kai επαγγελματικής της διαδρομής. Μία, εκ βαθέων, συζήτηση σχετικά με το πώς η ίδια, σταθερά, μέσω της τέχνης της ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για φλέγοντα κοινωνικά θέματα όπως: μηνύματα υπέρ της εξάλειψης της φτώχειας και του στίγματος του καρκίνου ή του προσφυγικού στην Ευρώπη. Με το πρόσφατο έργο της Ενοχή της Γειτονιάς, την περίφημη Ροζ Σημαία, συνομιλεί με κοινό για τις γυναίκες ηρωίδες, τα θύματα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας, παγκοσμίως. 

Τη συζήτηση συντονίζει η Ρούλα Πάτρα (φωτογράφος, εικαστικός, ερευνήτρια και καθηγήτρια στον ΑΚΤΟ).  

Το event θα διεξαχθεί διαδικτυακά μεταξύ 7-8.30 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας zoom. Δεν υπάρχει χρέωση για την παρακολούθησή του. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες χρειάζεται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους πατώντας εδώ.

Η Γεωργία Λαλέ είναι Αμερικανίδα εικαστικός, γεννημένη στην Ελλάδα. Μεγάλωσε στο Χαϊδάρι Αττικής και ζει στην Νέα Υόρκη από το 2014. Αποφοίτησε, το 2013, από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με υποτροφία του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ τέχνης, όπως το Art in Odd Places, NYC (2022), το International Performance Art Week της Βενετίας (2020) και το Nuit Blanche Festival στις Βρυξέλλες (2016). Το έργο της Λαλέ έχει εκτεθεί στις γκαλερί A.I.R. Gallery Biennial (2023), Border Project Space (ατομική έκθεση 2022), Collar Works (2021), Smack Mellon (2018), A.Antonopoulou Art (2021) και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη, μεταξύ άλλων. Έχει μιλήσει σε ακαδημαϊκά συνέδρια που διοργανώθηκαν από το Dedalus Foundation, το MoMA Archives και το Yale School of Management. Φωτογραφικό υλικό από την performance #OrangeVest ήταν μέρος του Ελληνικού Περιπτέρου της 15ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (2016). Η ατομική της έκθεση "Ενοχή της Γειτονιάς” στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη (2023), κατέβηκε μετά από την λογοκρισία του έργου "Σημαία” από τον Υπουργό Εξωτερικών. Το εργαστήριο της στο Governors Island της Νέας Υόρκης είναι μια χορηγία του οργανισμου Lower Manhattan Cultural Center στα πλαίσια υποστήριξης καλλιτεχνών, Archives και το Yale School of Management. Φωτογραφικό υλικό από την performance #OrangeVest ήταν μέρος του Ελληνικού Περιπτέρου της 15ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (2016). Η ατομική της έκθεση "Ενοχή της Γειτονιάς” στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη (2023), κατέβηκε μετά από την λογοκρισία του έργου "Σημαία” από τον Υπουργό Εξωτερικών. Το εργαστήριο της στο Governors Island της Νέας Υόρκης είναι μια χορηγία του οργανισμου Lower Manhattan Cultural Center στα πλαίσια υποστήριξης καλλιτεχνών. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.