"Fast Paced Feelings": Σε τι βαθμό ικανοποιούν τα social media τα συναισθήματά μας;

Ένα νέο, ομαδικό πρότζεκτ από το T.A.F. / the art foundation με τη συμμετοχή τεσσάρων σύγχρονων εικαστικών.

Fast Paced Feelings © Εριφύλη Δουκέλη

Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "Fast Paced Feelings", που εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό του χώρο την Πέμπτη 28 Μαρτίου (7 μ.μ.) και φιλοξενεί τα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών: Dionysios, Lara Nasser, Εριφύλη Δουκέλη και Μαριλία Κολυμπίρη. Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Νικολάου. Η έκθεση εξετάζει το φαινόμενο της άμεσης ικανοποίησης των συναισθημάτων, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

"Η τεχνολογία αυτοπροτείνεται ως ο αρχιτέκτονας των σχέσεών μας". Η προκλητική εναρκτήρια φράση της Sherry Turkle από το βιβλίο της "Alone Together" (2011) συνοψίζει τη βαθιά επίδραση της τεχνολογίας στις προσωπικές και στις κοντινές μας σχέσεις. Η συγκεκριμένη πρόταση υποστηρίζει ότι η τεχνολογία και εν προκειμένω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να μας συνδέουν, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ψυχικού μας κόσμου. 

Fast Paced Feelings
© Lara Nasser

Η δήλωση αυτή παραμένει επίκαιρη, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και να διαπερνά σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας, αλλάζοντας τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε, δημιουργούμε σχέσεις και κατανοούμε την έννοια της οικειότητας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει ο κύριος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν το διαδίκτυο – και ένα σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο χτίζουν και διατηρούν τις σχέσεις τους. Η πλοήγηση λοιπόν σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, μοιάζει με μια βόλτα σε ένα αχανές σούπερ μάρκετ, όπου τα συναισθήματα είναι τα προϊόντα αγοράς, τα οποία έπειτα καταναλώνονται  με ταχύτατους ρυθμούς.

Fast Paced Feelings
© Μαριλία Κολυμπιρή

Η έκθεση "Fast Paced feelings" χρησιμοποιεί την αναλογία ενός σούπερ μάρκετ, για να εμβαθύνει στη σύγχρονη εμπειρία της γρήγορης κατανάλωσης συναισθημάτων. Η έννοια Fast Feelings εξετάζει το φαινόμενο της άμεσης ικανοποίησης συναισθημάτων, διερευνώντας πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι κοινωνικές πιέσεις επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αναζητώντας συχνά γρήγορες λύσεις ή άμεση ικανοποίηση. Οι καλλιτέχνες δίνουν τη δική τους απάντηση στην έννοια του "Fast Feelings", ανοίγοντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τον ρυθμό, την ένταση και ίσως την παροδικότητα των συναισθημάτων στον σημερινό μας κόσμο. 

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Fast Paced Feelings

  • Μεικτά Μέσα

Το "Fast Paced feelings" χρησιμοποιεί την αναλογία ενός σούπερ μάρκετ, για να εμβαθύνει στη σύγχρονη εμπειρία της γρήγορης κατανάλωσης συναισθημάτων. Η έννοια «Fast Feelings» εξετάζει το φαινόμενο της άμεσης ικανοποίησης συναισθημάτων, διερευνώντας πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι κοινωνικές πιέσεις επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν και εκφράζουν τα συναισθήματά τους, αναζητώντας συχνά γρήγορες λύσεις ή άμεση ικανοποίηση. Οι καλλιτέχνες δίνουν τη δική τους απάντηση στην έννοια του "Fast Feelings", ανοίγοντας μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τον ρυθμό, την ένταση και ίσως την παροδικότητα των συναισθημάτων στον σημερινό μας κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.