Οι "Διάφανοι κήποι" της Κωνσταντίνας Συλίκου στην Genesis Gallery

Η ζωγράφος δημιουργεί συνθέσεις σε καμβά, όπου το σχέδιο από κάρβουνο διακρίνεται μέσα από λεπτά υφάσματα και συνδιαλέγεται με τη γραφή της βελονιάς.

Διάφανοι κήποι Ο Πητ, 2022, κάρβουνο, ύφασμα, μεταξωτή κλωστή, 90 x 120 εκ.

Η Genesis Gallery του Γιώργου Τζάνερη εγκαινιάζει την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., τη συνεργασία της με την Κωνσταντίνα Συλίκου παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο "Διάφανοι κήποι". Συνολικά 29 ζωγραφικά έργα εικονίζουν πορτρέτα λουλουδιών και τοπία με κήπους με τη χρήση μιας προσωπικής τεχνικής της καλλιτέχνιδας.

Διάφανοι κήποι

Στη νέα αυτή ενότητα της δουλειάς της, η Κωνσταντίνα Συλίκου δημιουργεί συνθέσεις σε καμβά, όπου το σχέδιο από κάρβουνο διακρίνεται μέσα από λεπτά υφάσματα και συνδιαλέγεται με τη γραφή της βελονιάς, ενώ η τελική εικόνα σχηματίζεται μόνο όταν η πλαισίωση επιβάλλει την απόσταση ανάμεσα στις αλλεπάλληλες στρώσεις του έργου. Η επιμελήτρια της έκθεσης και της συνοδευτικής έκδοσης, Ελισάβετ Πλέσσα, σημειώνει: "Η Συλίκου σχεδιάζει μορφές από κάρβουνο σε διαφορετικά στρώματα καμβά και οργάντζας, προσθέτοντας στη συνέχεια το χρώμα με γραφή από βελονιές μεταξωτής κλωστής. Πηγάζοντας από την παράδοση, αλλά μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση και εφαρμογή, τα νήματα υποδύονται την πένα ή το πινέλο, ανάλογα με τις αραιώσεις και τις πυκνώσεις τους, αποτελώντας ταυτόχρονα ρίζες μιας προσωπικής όσο και συλλογικής μνήμης. Παλλόμενα περιγράμματα και υπαινικτικά επίπεδα συνομιλούν με τις τονικότητες κεντημένων χρωμάτων και τη διαφάνεια των υφασμάτων, αποδίδοντας την αγάπη για τη φύση με πολύτιμες εικόνες της εφήμερης ζωής ολάνθιστων λουλουδιών και κήπων".

Διάφανοι κήποι
Κήπος, 2023, κάρβουνο, ύφασμα, μεταξωτή κλωστή, 42 x 80 εκ.
Διάφανοι κήποι
Λευκός νάρκισσος, 2020, κάρβουνο, ύφασμα, μεταξωτή κλωστή, 57 x 80 εκ

Την έκθεση πλαισιώνει πλήρως εικονογραφημένος και δίγλωσσος κατάλογος (ελλ-αγγλ).

Εγκαίνια: 21/3 (7.30 μ.μ.)

Info: Genesis | 21/3-13/4 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-9 μ.μ., Σαβ.: 12-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Δείτε όλες τις εκθέσεις στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Genesis

Ιπποκράτους 121, Νεάπολη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.