Το Young Book Designers Award 2024 περιμένει τις προτάσεις σας

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 επιστρέφει και καλεί νέους σχεδιαστές βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.

Young_Book_Designers_Award_2024

Το Young Book Designers Award, ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 από το Ινστιτούτο Γκαίτε Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, το Stiftung Buchkunst (Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας), και την Frankfurter Buchmesse, καλεί και φέτος νέους και νέες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.
 
Το Young Book Designers Award αποσκοπεί στον εντοπισμό πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών σχετικά με τον σχεδιασμό και την αισθητική δημιουργία του έντυπου βιβλίου, καθώς και στην ανίχνευση των εξελίξεων στη γραφιστική τέχνη. Αναδεικνύοντας τα ταλέντα της νεότερης γενιάς (κάτω των 40 ετών) που προβάλλουν το μέλλον του βιβλίου και ενσαρκώνουν τις σύγχρονες αντιλήψεις περί ποιότητας, αυτός ο θεσμός προσπαθεί να προωθήσει την καινοτομία σε ένα παραδοσιακό, αλλά διαχρονικά σημαντικό μέσον. Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε σχεδιαστές/-τριες όσο και σε εκδότες/-τριες.

Η ανακοίνωση και βράβευση του νικητή/-ριας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του επίσημου πολιτιστικού προγράμματος της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαΐου 2024).

Οι βραβευμένοι τίτλοι θα εκτεθούν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2024, στην Frankfurter Buchmesse 2024 καθώς και στη Leipziger Buchmesse 2025.
Θα συμμετέχουν επίσης αυτόματα στον διεθνή διαγωνισμό του ιδρύματος Stiftung Buchkunst  "Best Book Design from all over the world" 2025. 

Προθεσμία υποβολής
Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 12η Απριλίου 2024 (όπως προκύπτει από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου).

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.goethe.de/greece/youngbookdesignersaward24.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
17/04/2024

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.