Το Young Book Designers Award 2024 περιμένει τις προτάσεις σας

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 επιστρέφει και καλεί νέους σχεδιαστές βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.

Young_Book_Designers_Award_2024

Το Young Book Designers Award, ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 από το Ινστιτούτο Γκαίτε Ελλάδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, το Stiftung Buchkunst (Ίδρυμα Τέχνης Βιβλίου της Γερμανίας), και την Frankfurter Buchmesse, καλεί και φέτος νέους και νέες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.
 
Το Young Book Designers Award αποσκοπεί στον εντοπισμό πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών σχετικά με τον σχεδιασμό και την αισθητική δημιουργία του έντυπου βιβλίου, καθώς και στην ανίχνευση των εξελίξεων στη γραφιστική τέχνη. Αναδεικνύοντας τα ταλέντα της νεότερης γενιάς (κάτω των 40 ετών) που προβάλλουν το μέλλον του βιβλίου και ενσαρκώνουν τις σύγχρονες αντιλήψεις περί ποιότητας, αυτός ο θεσμός προσπαθεί να προωθήσει την καινοτομία σε ένα παραδοσιακό, αλλά διαχρονικά σημαντικό μέσον. Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε σχεδιαστές/-τριες όσο και σε εκδότες/-τριες.

Η ανακοίνωση και βράβευση του νικητή/-ριας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του επίσημου πολιτιστικού προγράμματος της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαΐου 2024).

Οι βραβευμένοι τίτλοι θα εκτεθούν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2024, στην Frankfurter Buchmesse 2024 καθώς και στη Leipziger Buchmesse 2025.
Θα συμμετέχουν επίσης αυτόματα στον διεθνή διαγωνισμό του ιδρύματος Stiftung Buchkunst  "Best Book Design from all over the world" 2025. 

Προθεσμία υποβολής
Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η 12η Απριλίου 2024 (όπως προκύπτει από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου).

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: www.goethe.de/greece/youngbookdesignersaward24.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.