"World of Robots": Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται στο ΙΜΕ η μεγαλύτερη έκθεση ρομποτικής στην Ευρώπη

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, καθώς επίσης και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις γνωστές ταινίες blockbuster και θα περιηγηθούν στις εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας.

World of Robots

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την έκθεση "World of Robots" που παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 4 Φεβρουαρίου 2024 και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον κόσμο των ρομπότ, προσφέροντας τους μία συναρπαστική εμπειρία που θα τους μαγέψει. 

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μερικά από τα πιο διάσημα ρομπότ, όπως το Metal Alien και το WALL·E, καθώς επίσης και τα πιο γνωστά ρομπότ από τις γνωστές ταινίες blockbuster και θα περιηγηθούν στις εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας.

World of Robots

Η ρομποτική αποτελεί πια μέρος της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων. Στην έκθεση "World of Robots" αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος των ρομπότ στον χώρο της βιομηχανίας, της τέχνης, της εκπαίδευσης, καθώς και της υγείας. Μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή με 4 εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον χώρο της ρομποτικής.

World of Robots

Το κοινό θα έχει επίσης την δυνατότητα, μεταξύ πολλών άλλων, να δει από κοντά: Αντίγραφα ρομπότ από blockbuster ταινίες που έχουν γράψει ιστορία (Terminator, R2D2, Transformers, Alien, C3PO, Man in Black, κλπ.), την ΚΟΚΟ, το σκυλορομπότ που χορεύει και εκτελεί με απίστευτη ακρίβεια διάφορα κόλπα, τον ΑΟΒΟ, το service robot στον χώρο των νοσοκομείων, την PUDU, το cat robot που αποτέλεσε το πρώτο service robot για την αλυσίδα McDonald’s, διάφορα μοντέλα INFO ROBOTS και τις εφαρμογές τους σε νοσοκομεία, αεροδρόμια, κτλ., βιομηχανικά ρομπότ, συλλεκτικές ρέπλικες και Nano Chip και 3D Printers & 3D Hologram innovations.

World of Robots

Τα πιο πρόσφατα ρομπότ της έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • Το ρομπότ NAO, που είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για τις δυνατότητες που παρέχει στον τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Χρησιμοποιείται στην υποδοχή  πολλών εταιρειών για την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία του κοινού. Με ύψος 58 εκατοστά και εξοπλισμένο με κάμερες, μικρόφωνα και διάφορους αισθητήρες αφής, αναγνωρίζει πρόσωπα, ήχους και αντικείμενα, καθώς επίσης μιλάει 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά! Το ρομπότ NAO φέρνει στην έκθεση η Ortem Hellas ΑΕ.
  • Ρομπότ που δημιούργησαν οι μαθητές του Πρότυπου Κέντρου Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας, Marketlab. Πιο συγκεκριμένα, το Ενεργειακό Παράθυρο, που μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια των τοιχωμάτων του σπιτιού σε θερμική, τον Βιομηχανικό Βραχίονα, με τους 4 βαθμούς ελευθερίας και τις προκαθορισμένες κινήσεις, την πίστα LED, με τα 768 pixel, καθώς και τον Βραχίονα 5 Αρθρώσεων με τους 5 βαθμούς ελευθερίας. 

World of Robots

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

World of Robots

  • Νέα μέσα

Η ρομποτική αποτελεί πια μέρος της καθημερινότητας όλων των ανθρώπων. Στην έκθεση "World of Robots" παρουσιάζεται η πορεία και το αποτύπωμα των ρομπότ από το ξεκίνημα τους μέχρι και σήμερα, δείχνοντας παράλληλα την χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή, αλλά και τη σπουδαιότητά τους στην τεχνολογία και την επιστήμη. Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) μέσα από παραδείγματα και απλές εφαρμογές.

Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.