"I don’t know": Η δημιουργική "απορία" του εικαστικού Γιώργου Χούντα

Στην έκθεση θα δούμε μικρά ζωγραφικά έργα, έργα μεγάλης κλίμακας και δύο γλυπτά.

I don’t know

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου η γκαλερί "7" παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του εικαστικού Γιώργου Χούντα με τίτλο "I don’t know". Η ενότητα έργων που θα εκτεθούν, μοιάζει σαν συνέχεια της διακριτής εικαστικής ταυτότητα του καλλιτέχνη. Ενώ ο δημιουργικός πυρήνας παραμένει ίδιος, ταυτόχρονα καλωσορίζουμε όσα συνθέτουν ένα ξεχωριστό βήμα στην πορεία του καλλιτέχνη. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η διαδικασία της δημιουργίας στα έργα του "I don’t know" ξεκίνησε από μία διάθεση για εξερεύνηση πάνω στη φόρμα του και για εξέλιξη της γραφής του.

Ο εικαστικός αντιμετώπισε τον καμβά, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό σαν κάτι άγνωστο, αφήνοντας την ίδια τη φόρμα να δημιουργήσει το τελικό αποτέλεσμα. Από αυτή τη δημιουργική "απορία" δανείζεται και η έκθεση τον τίτλο της.

I don’t know

Επέλεξε να δουλέψει με ελάχιστα και απλά υλικά: χαρτί, μελάνι και σύρμα. Δούλεψε ως παρατηρητής του εαυτού του, παράγοντας μια σχηματική γραφή, που κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Στην έκθεση θα δούμε μικρά ζωγραφικά έργα, έργα μεγάλης κλίμακας και δύο γλυπτά.

I don’t know

Ο Γ. Χούντας αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. το 2018, με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου (2003-2008), ενώ εκπαιδεύτηκε και στη γλυπτική στο εργαστήριο του Τάκη Κοζόκου (2000-2002) και την αγιογραφία στο εργαστήριο του Γιώργου Χοχλιδάκη (2002-2009). Στην Α.Σ.Κ.Τ. παρακολούθησε επίσης μαθήματα πολυμέσων και γραφικών τεχνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Χαραλαμπίδη στο έργο "Arab Guggenheim Museum" και έχει συμμετάσχει σε πολλές ακόμα ομαδικές εκθέσεις.

Info: Γκαλερί "7" | 30/1-27/2 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 12-8 μ.μ., Τετ., Σαβ.: 12-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.