Διαβάζουμε πρωτοχρονιάτικα παραμύθια στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Τα πιο όμορφα ελληνικά λαϊκά παραμύθια με έμπνευση τη λαογραφική συλλογή του μουσείου.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο πρωτοχρονιάτικα παραμύθια

Στις 2 Ιανουαρίου 2024, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο καλωσορίζει τη νέα χρονιά με κάποια από τα πιο όμορφα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, με έμπνευση και από τη Λαογραφική Συλλογή του.

Παγανά, Τσιλικρωτά, Παρωρίτες, Παγανοί, Καταχανάδες, Πλανήταροι, Βατρακούκοι, Κωλοβελόνηδες, Λυκοκάντζαροι, Καρκατζέλια, Σκανκαρτζούλια… κι άλλα τόσα ονόματα για τα πιο αστεία, κατεργάρικα και ολίγον… τρομακτικά πλάσματα του Δωδεκαήμερου.

Διαβάστε Επίσης

"Η Πλούμπω στον Μύλο", ένα υπέροχο παραμύθι με αρχαιοελληνικές ρίζες, που η αφηγήτρια αγαπά ιδιαίτερα γιατί της το αφηγείτο η μητέρα της, "Ο Μύλος των Παγανών", ένα συγκλονιστικό παραμύθι από την Ίμβρο, και άλλες σκανταλιάρικες ιστορίες των μοχθηρών ανακατωσούρηδων ξετυλίγονται μέσα σε έναν από τους πιο ιστορικούς χώρους της νεότερης Ελλάδας. Ειδικά για τη βραδιά, θα βγουν από τις προθήκες του Μουσείου παραδοσιακές φορεσιές απαράμιλλης τέχνης και αντικείμενα, που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα.

Η γνωστή αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, οι αφηγήσεις της οποίας για τους καλικάντζαρους είναι από τις πιο αγαπητές και έχουν μαγέψει ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, ξετυλίγει με ευφράδεια τα παραμύθια πλαισιώνοντας την αφήγησή της με τραγούδια, μελίσματα, λαρυγγισμούς και εντυπωσιακές αλλαγές στη φωνή της, καθώς και με τα παράξενα μουσικά της όργανα απ’ όλο τον κόσμο.

Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: Από 6 ετών
Εισιτήριο: €10 (ενήλικες), €5 (παιδιά έως 12 ετών)
Προαγορά εισιτηρίων στην υποδοχή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Τρίτη-Παρασκευή, 10 π.μ. – 4 μ.μ., τηλ. 210-3237315 (εσωτ. 116, 222, 104)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παλιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.