"Oh Dio!": Ένα ομαδικό εικαστικό εγχείρημα εξυμνεί τη Μαρία Κάλλας

Σε ένα εστιατόριο στη γειτονιά του Θησείου θα παρουσιαστεί μία εικαστική εγκατάσταση που τιμά τη λυρική καλλιτέχνιδα.

Oh! Dio Φάνης Γουλής

Λίγο προτού το 2023 εκπνεύσει και τα επετειακά αφιερώματα στη Μαρία Κάλλας συμπληρώσουν τον  κύκλο τους, η εικαστική εγκατάσταση "Oh Dio!", τιμώντας με τη σειρά της διακριτικά τη μοναδική Ελληνίδα και παγκόσμια υψίφωνο, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο νεοσύστατο φιλότεχνο wine resto Oh! Dio (πρώην Ωδείο Athenaeum), με την πρωτοβουλία των οικοδεσποτών του Άγγελου Δαμουλιάνου και Φωτεινής Παντζιά και τη συμμετοχή 23+2 διακεκριμένων Ελλήνων εικαστικών. Την επιμέλεια έχει η Ίρις Κρητικού. 

Το "Oh Dio!", τιμώντας το ανεξίτηλο ίχνος της ασύγκριτης αυτής ερμηνευτικής παρουσίας, σκιαγραφώντας την αύρα και την εικόνα της Κάλλας, μιλά με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την ίδια την ουσία και τα μικρά αναθηματικά αποτυπώματα της τέχνης μα και για τη διαχρονία της ομορφιάς του να ζεις μέσα, για και εξαιτίας της. Και να πεθαίνεις επίσης. 

Oh! Dio
Δήμητρα Παπαδημητροπούλου

Με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η συμβολική ομαδική εικαστική εγκατάσταση "Oh Dio!" διοργανώνεται και φιλοξενείται σε έναν χώρο με ιστορική σημασία, που αποτελεί πλέον ολοήμερο και φιλότεχνο προορισμό συνάντησης,  μοιράσματος και τέρψης. 

Oh! Dio
Ισμήνη Μπονάτσου

Τα έργα -ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, ένδυμα και κόσμημα-, ιχνηλατούν το ανθρώπινο και το θείο στην Τέχνη, αναζητώντας την αρχετυπική εικόνα της Μαρίας Κάλλας και αποτίνοντας έναν μικρό φόρο τιμής στη μεγάλη Ελληνίδα μα και παγκόσμια ντίβα.  

Oh! Dio
Μάνος Μπατζόλης

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Χρήστος Αλατσάκης, Λέλα Αρβανίτη, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Φάνης Γουλής, Κατερίνα Γραφανάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μαρία Διακοδημητρίου, Χριστίνα Δουζένη, Άννα Καζάκου, Τίνα Καραγεώργη, Τάσος Λιακόπουλος, Μηνάς Μαυρικάκης, Μάνος Μπατζόλης, Ισμήνη Μπονάτσου, Ισαβέλλα Ντάσση, Ιόλη Ξιφαρά, Γεύσω Παπαδάκη, Χρίστος Παπαδάκης, Δήμητρα Παπαδημητροπούλου, Τζίνα Παπαδοπούλου, Μιχάλης Σακαλής, Χρήστος Στανίσης, Κλαίρη Τσαλουχίδη-Χατζημηνά.  

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ., η διακεκριμένη μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελένη Βουδουράκη, θα ερμηνεύσει άριες των Bizet, Saint-Saëns, Handel, Gluck αλλά και γνωστές μελωδίες από το γαλλικό Chanson. Στο πιάνο, συνοδεύει ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Νίκος Τσαούσης.

Εγκαίνια: Πέμπτη 21/12 (6-8.30 μ.μ.)

Info: Oh! Dio | 21/12/23-21/1/24 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ.-Κυρ.: 10-12 π.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Oh! Dio

Αδριανού 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.