Οι Εκδόσεις ΌΤΑΝ αποκτούν ένα νέο βιβλιοπωλείο

Μια ακόμα προσθήκη στη βιβλιοφιλική ζωή της Αθήνας, με στόχο την επικοινωνία και συνδιαλλαγή.

εκδόσεις ΌΤΑΝ βιβλιοπωλείο

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 6.30, οι Εκδόσεις ΟΤΑΝ εγκαινιάζουν το νέο τους βιβλιοπωλείο, επί της οδού Ιπποκράτους, στον αριθμό 15. Σκοπός των εκδόσεων δεν είναι μόνο ένα ακόμα βιβλιοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας, αλλά μια εστία σχέσης με τους αναγνώστες και γενικότερα τους φίλους του βιβλίου. 

Η ομάδα δημιούργησε έναν χώρο υψηλής αισθητικής που θέλει να δώσει έμφαση στην επικοινωνία, την επαφή, την ανταλλαγή απόψεων, τον υγιή προβληματισμό και την αξιοποίηση του πνευματικού δυναμικού της χώρας και όχι μόνο. Οι Εκδόσεις ΟΤΑΝ είναι στον χώρο του βιβλίου για πάνω από 40 χρόνια και προχώρησαν, όταν έγινε εφικτό, εδώ και πέντε χρόνια δηλαδή, στην ίδρυση του εκδοτικού τους οίκου "ΟΤΑΝ" και τώρα του βιβλιοπωλείου του. Κι αυτό γιατί  διαπίστωσαν  ότι υπάρχουν πνευματικοί θησαυροί που είναι κλεισμένοι στα συρτάρια πολλών αδιαφήμιστων δημιουργών και έθεσαν ως στόχο την ανάδειξη του πνευματικού τους έργου, με κριτήριο πάντα την ποιότητα και τον γόνιμο λόγο. 

εκδόσεις ΌΤΑΝ βιβλιοπωλείο

εκδόσεις ΌΤΑΝ βιβλιοπωλείο

Γι’ αυτό και ο εκδοτικός οίκος έχει εκδώσει, στα πέντε αυτά χρόνια της λειτουργίας του, επιλεγμένα βιβλία (λογοτεχνικά, καλλιτεχνικά, κοινωνιολογικά, επιστημονικά κ.ά.), κατ' εξοχήν νέων (αλλά και παλαιότερων) συγγραφέων, ώστε να δοθεί φωνή, στη σύγχρονη και σε πολλές περιπτώσεις άγνωστη και αφανή πνευματική δημιουργία κυρίως του τόπου μας, η οποία στις μέρες μας συχνά ασφυκτιά κάτω από προϋποθέσεις και διασφαλίσεις αναγνωρισιμότητας και ευπώλητου, προκειμένου να εκδοθεί κάποιο της βιβλίο. Στην κατεύθυνση αυτή, το βιβλιοπωλείο θα φιλοξενεί κατά διαστήματα συγγραφείς, μεταφραστές και αναγνώστες σε θεματικές βραδιές αλληλογνωριμίας και διαλόγου για τα ζέοντα θέματα της εποχής μας αλλά και τα διαχρονικά, με απώτερο σκοπό και με αφορμή το βιβλίο, να δημιουργήσουμε πυρήνες νέων ιδεών και πνευματικών ζυμώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.