Το πρώτο Κινέζικο Κέντρο Τεχνών στην Ελλάδα εγκαινιάζει την έκθεση "Silk Road & Ullyss Journey"

Η έκθεση παρουσιάζει έργα των ζωγράφων Στέφανου Ζαννή και Wang Lei, στις οποίες καταγράφο τη υνδική τους οπτική στην παράδοση και την ιστορία της χώρας τους.

SILK ROAD & ULYSSES JOURNEY

Το πρώτο ιδιωτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών της Κίνας στην Ελλάδα είναι γεγονός από τις  αρχές καλοκαιριού και ονομάζεται, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΜΙΝ٠Αθηνών (MIN Art Center٠Athens). Πρόκειται για ένα ιδιόκτητο ανακαινισμένο τετραώροφο κτίριο, επί της οδού Ευβοίας 38, στον Άλιμο, μίας περιζήτητης περιοχής των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, όπου επενδύουν Κινέζοι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια. 

Το MIN Art Center٠Athens, περιλαμβάνει τέσσερεις Πολιτιστικούς οργανισμούς: το Chinese Hellenic Cultural & Art Exchange Organization, το Quindao Panda HH Art Foundation, το  Greek Chinese Reciter Club, καθώς και την διεθνή αίθουσα τέχνης ΜΙΝ Art Gallery٠Athens.  

SILK ROAD & ULYSSES JOURNEY

Η ιδιοκτήτρια του ΜΙΝ Art Center٠Athens, η κα Γιού Λίμιν (Mrs Yu Limin) είναι  επιχειρηματίας που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μόνιμα το 2022 έχοντας στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρό της, δημιουργώντας ένα διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών όπου  θα υποστηρίζει εικαστικούς καλλιτέχνες από την Κίνα, την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες  της ΕΕ και θα προωθεί την Πολιτιστική σχέση της Κίνας με την χώρα μας και αντίστροφα. Στο  πρόγραμμα του ΜΙΝ Art Center٠Athens περιλαμβάνονται διεθνείς εικαστικές εκθέσεις, προγράμματα υποδοχής & ανταλλαγής καλλιτεχνών, πωλήσεις έργων τέχνης, εκδόσεων τέχνης και πολλά άλλα. καθώς και συμμετοχές της γκαλερί σε διεθνείς αναγνωρισμένες  φουάρ ανά τον κόσμο.

Γενικός Διευθυντής του MIN Art Center٠Athens, είναι ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, διεθνώς  καταξιωμένος πολιτιστικός διαχειριστής και εικαστικός καλλιτέχνης, με μεγάλη πείρα στην  διοργάνωση, επιμέλεια & διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων  και εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πρώην Πρόεδρος του EUNIC Cluster Cyprus (2022-2023), ιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος της ACEY Europe – Arts & Culture Community με έδρα την Αθήνα και την Λευκωσία.  

Η επόμενη έκθεση στην MIN Art Gallery٠Athens, έχει τον τίτλο "SILK ROAD & ULYSSES JOURNEY" με την συμμετοχή των ζωγράφων, Wang Lei, διακεκριμένου διεθνώς Κινέζου ζωγράφου και καθηγητή ζωγραφικής στην Senzo Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου. Και ο Έλληνας ζωγράφος, Στέφανος Ζαννής, του οποίου την τελευταία ατομική δουλειά είδαμε  πρόσφατα, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών στο Κολωνάκι. Την επιμέλεια της έκθεσης κάνει ο  Γιώργος Ταξιαρχόπουλος. "Ο διάλογος μεταξύ των συγκεκριμένων έργων, δημιουργεί ένα  μαγευτικό περιβάλλον στον θεατή. Ενώ, διενεργείται διαμέσου του αέρινου στοιχείου των  έργων μία ανατροφοδότηση της άσβεστης φλόγας που διατηρεί ζωντανούς έως σήμερα δύο  από τους αρχαιότερους Πολιτισμούς του Πλανήτη μας. "Ο δρόμος του Μεταξιού”, αφορά ένα  γήινο μονοπάτι ζωής και εμπορικών συναλλαγών, που καταγράφεται βιωματικά από τον Wang Lei τα τελευταία 10 χρόνια με την υποστήριξη της τοπικής Κυβέρνησης του Πεκίνου,  ενώ, το "Ταξίδι του Οδυσσέα” αφορά ένα υδάτινο, ρέων, ταξίδι του Ανθρώπου προς την  καταγωγή και την προέλευσή του, μέσα από την καθημερινή μάχη, τον πόνο, την απώλεια  αλλά με την Θεία Ευλογία της Λύτρωσης και της διατήρησης της ζωής. Ο Στέφανος Ζαννής, διαπραγματεύεται το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 30 χρόνια και έχει καταφέρει να  εμβαθύνει θαυμάσια, τόσο σε εικαστικό, σχεδιαστικό, συμβολικό, ερμηνευτικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο", αναφέρει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος. 

"Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την ομάδα εργασίας μας, το αποτέλεσμα και το  πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων που υλοποιούμε στο Ελληνικό MIN Art Center٠Athens.  Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμένα αυτό το Κέντρο Τεχνών και με  ενδιαφέρει να μεταδώσουμε την εμπειρία και το καλλιτεχνικό & πολιτιστικό μας έργο  προκειμένου να συνεισφέρουμε στην βελτίωση και την θερμότερη υποδοχή και ανταλλαγή  καλλιτεχνών των δύο χωρών μας, τόσο εμπορικά όσο και πολιτιστικά διεθνώς. Η Ελλάδα και  η Κίνα, είναι οι αρχαιότερες χώρες στην ιστορία και οι Πολιτισμοί μας, οι θρησκείες μας, αλλά  και η φιλοσοφία μας για τη ζωή, αγγίζουν η μία την άλλη φιλικά μέσα στις χιλιετίες και  βαδίζουν προς τον ίδιο τελικό στόχο. Την ανάταση και την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.  Ακριβώς όπως οφείλει να είναι και ο στόχος οποιουδήποτε Πολιτισμού στον Πλανήτη. Θα  χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στις 25 Οκτωβρίου 2023, από τις 19:00-23:00 στα εγκαίνια  της έκθεσής μας", αναφέρει η ιδιοκτήτρια του MIN Art Center٠Athens, κα Yu Limin. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Εγκαίνια: 25/10 (7-11 μ.μ.)

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.