Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Key Books

28 μαθήματα επιχειρηματικότητας από τον ιδρυτής του kariera.gr, Θεόφιλο Βασιλειάδη, ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

Key Books

Μικρός ήθελα να γίνω ταξιτζής (Θεόφιλος Βασιλειάδης)

Μικρός ήθελα να γίνω ταξιτζής

O Θεόφιλος Βασιλειάδης μπορεί να μην εκπλήρωσε ποτέ το παιδικό του όνειρο να γίνει ταξιτζής –τουλάχιστον όχι ακόμα–, αλλά έχει καταφέρει πολλά άλλα στον επιχειρηματικό στίβο. Όπως και έχει αποτύχει περισσότερες από μία φορές. Έτσι είναι το επιχειρηματικό ταξίδι κι εκείνος το έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι. Οι κοιλάδες και οι κορυφές είναι δίπλα δίπλα και τα μαθήματα που προσφέρουν πολύτιμα για όσους θέλουν να αντέξουν στο "παιχνίδι χωρίς τέλος" που λέει και ο Σάιμον Σίνεκ.

Γραμμένο με αμεσότητα, ειλικρίνεια και πινελιές χιούμορ, το "Μικρός ήθελα να γίνω ταξιτζής" μάς βάζει μέσα στο σπινθηροβόλο μυαλό ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, ο οποίος μοιάζει τόσο πολύ με τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που μπορεί να σε πείσει ότι μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ. Γιατί όχι;

Όσα σκέφτεται ο βιβλιοπώλης σου για σένα (Shaun Bythell)

Όσα σκέφτεται ο βιβλιοπώλης σου για σένα

Ο βιβλιοπώλης μας είναι ο άνθρωπος που, με τη θέλησή μας ή όχι, γνωρίζει σε βάθος τις ανησυχίες, τα όνειρα, ακόμα και την αισθητική μας, με βάση τους τίτλους που πηγαίνουμε στον πάγκο του. Πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση ειδικού, που σε πολλές περιπτώσεις μάς ξέρει καλύτερα ακόμα και από τους πιο κοντινούς μας.

Ο Shaun Bythell, ιδιοκτήτης παλαιοβιβλιοπωλείου σε μια κωμόπολη της Σκωτίας, είναι μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου. Πίσω από το ταμείο παρατηρεί τους πελάτες του, και είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά και τόσο όμοιοι σε πολλά, που καταλήγει να τους κατατάξει σε κατηγορίες. To "Όσα σκέφτεται ο βιβλιοπώλης σου για σένα" αποτελεί μια λεπτομερή αλλά ταυτόχρονα ξεκαρδιστική καταγραφή των ανθρώπων που συχνάζουν σε βιβλιοπωλεία – από τους φανατικούς βιβλιόφιλους μέχρι τους περαστικούς ποδηλάτες που αναζητούν καταφύγιο από τη βροχή.

Το "Όσα σκέφτεται ο βιβλιοπώλης σου για σένα" μοιάζει με το κλειδί για τα άδυτα ενός βιβλιοπωλείου, αλλά και μια κρυφή ματιά στο μυαλό του ιδιοκτήτη του, που ρίχνει μια κρυφή ματιά στο μυαλό των πελατών του. Ανάμεσα στις περιγραφές βιβλίων, αναγνωστών και συγγραφέων, είναι σίγουρο ότι ο βιβλιόφιλος θα αναγνωρίσει οικείες φιγούρες –και γιατί όχι;– και τον ίδιο τον εαυτό του.

Τα μυστικά της συγγραφής (66 κορυφαίοι δημιουργοί, μτφρ. Σόλων Παπαγεωργίου)

Τα μυστικά της συγγραφής

Στο βιβλίο αυτό έχει συγκεντρωθεί το απόσταγμα της σκέψης και της σοφίας 66 από τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών, από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Από τον Χόρχε Λούις Μπόρχες και την Αγκάθα Κρίστι, μέχρι τη Σαρλότ Μπροντέ και τον Χαρούκι Μουρακάμι, μερικοί από τους κορυφαίους τεχνίτες του γραπτού λόγου μάς ξεναγούν στο πνεύμα και στην ψυχή τους και μοιράζονται μαζί μας τις πηγές έμπνευσής τους.

"Τα Μυστικά της Συγγραφής" θα τα λατρέψουν οι άνθρωποι της γραφής και της δημιουργικότητας. Ίσως να φανεί εξίσου, αν όχι περισσότερο, απολαυστικό και για κάθε αναγνώστη, που θα αντλήσει λίγη από τη σοφία των Μεγάλων.

Οι 66 συγγραφείς που συνυπάρχουν σε αυτή την έκδοση έχουν διαβαστεί και αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες. Με έναν τρόπο, όλοι μαζί δημιουργούν έναν μοναδικό αστερισμό, που παίρνει το σχήμα που του δίνεις εσύ. Κι ακόμη κι αν δεν σε βοηθήσει να βρεις τον δρόμο σου, θα σου δώσει όλο το κουράγιο που χρειάζεται για να μην τον χάσεις.

Έλα λιγάκι πιο κοντά (Sigmataf)

Έλα λιγάκι πιο κοντά

Τα ιδιαίτερα σχέδια του graphic designer Αντώνη Γλυκού συναντούν τους στίχους του μουσικού παραγωγού Sigmataf σε ένα λεύκωμα που αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό τη γλυκόπικρη γεύση της αγάπης.

Στίχοι, αποσπάσματα από αναρτήσεις στα social media και πρωτότυπα, νέα κείμενα συναρμολογούν μια ιστορία ερωτικής απώλειας, αλλά και ένα πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, ανοιχτό σε ερμηνείες και αναγνώσεις. Στο φόντο, μια σχεδόν κινηματογραφικής ροής εικονογράφηση επεκτείνει τον λόγο με πρόσθετα σεναριακά επίπεδα, αφηγούμενη ιστορίες μέσα στις ιστορίες.

Όπως λένε οι δυο δημιουργοί, "δουλέψαμε στην κατεύθυνση ενός εκδοτικού υβριδίου που απευθύνεται δυνητικά σε όλες τις ηλικίες από την εφηβεία και πάνω. Δανειστήκαμε στοιχεία από τον κινηματογράφο, την ποίηση, την ψυχοθεραπεία, το graphic novel και το πολυτελές coffee table καλλιτεχνικό λεύκωμα".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/05/2024

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.