6 non fiction βιβλία από τις εκδόσεις Ψυχογιός που περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες.

εκδόσεις Ψυχογιός

Οι εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν έξι νέους τίτλους βιβλίων γενικών γνώσεων. 

Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε (Άννα Κανδαράκη)

Τα χρώματα που εσείς μου μάθατε

Θραύσματα και μονοπάτια που έχουν συναντηθεί μέσα στη θεραπευτική αίθουσα ενώθηκαν και συνέθεσαν αυτές τις διαδρομές, με μοναδικό σκοπό εκείνος που θα τις διαβάσει να συναντήσει τον εαυτό του, τον διπλανό του, το παιδί ή τον γονιό του, εκείνον που επέλεξε να περπατήσουν μαζί και εκείνον που άφησε πίσω αλλά τον κουβαλάει μέσα του.

Συχνά θα πιάσετε τον εαυτό σας να ψάχνει ποιος φταίει, η επικριτική μαμά, ο απόμακρος μπαμπάς, ο ασυνεπής πρώην, ο παραιτημένος νυν… Μην το κάνετε. Δεν ψάχνουμε ένοχο. Να καταλάβουμε θέλουμε, γιατί η κατανόηση είναι και το πρώτο βήμα προς τη λύτρωση.

Με πολύτιμο εργαλείο τη γνώση της κλινικής ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα με απλό και εύληπτο λόγο, οι ιστορίες επιδιώκουν να κάνουν μια γενναία βουτιά στην περίπλοκη και πολύχρωμη ανθρώπινη ψυχή.

Μαζί. Ένα βιβλίο για τον γάμο και τις σχέσεις (Ελευθέριος Γ. Ελευθεριάδης)

Μαζί. Ένα βιβλίο για τον γάμο και τις σχέσεις

Όποιος σου πει πως οι ερωτικές σχέσεις είναι εύκολες σου λέει ψέματα. Να ξέρεις. Όποιος  σου πει πως υπάρχουν συνταγές για επιτυχημένους γάμους σου λέει ψέματα και αυτός. Και όποιος σου πει πως μπαίνεις σε μια σχέση ή σε έναν γάμο για να περάσεις απλώς όμορφα, τότε, λυπάμαι, αλλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Σκοπός της σχέσης δεν είναι η καλοπέραση. Σκοπός της σχέσης είναι η άσκηση. Σκοπός του γάμου είναι η κοινή πορεία. Να μάθει ο άνθρωπος να συνυπάρχει, να αντέχει και να ανέχεται. Να μάθει ο άνθρωπος πώς να κοινωνεί με τον άλλον άνθρωπο. Να μάθει ο άνθρωπος να αγαπάει. Έχουμε θεοποιήσει την ηδονή και την προσκυνάμε κάθε μέρα. Γι' αυτό και τόσος πόνος. Γι' αυτό και τόσα "ψυχολογικά". Ώρα να σηκωθούμε από τον ύπνο μας. Ώρα να το πιάσουμε αλλιώς. Ώρα να χτίσουμε από την αρχή το "μαζί" στις σχέσεις.

Μια Κυριακή την έχουμε (Κατερίνα Τσεμπερλίδου)

Μια Κυριακή την έχουμε

Καμιά μέρα δε συγκρίνεται με την Κυριακή της καρδιάς μας. Η Κυριακή είναι μια μέρα-δώρο, που μας χαρίστηκε για να βιώνουμε αγάπη, αναζωογόνηση, έμπνευση, πνευματικότητα, οργάνωση και πολύ ριλάξ. Μια μέρα-προνόμιο, μια μέρα-σύμβολο, με θετικές δονήσεις, που αξίζει ο καθένας μας.

Σε αυτό το καινούργιο βιβλίο, η Κατερίνα Τσεμπερλίδου μάς αποκαλύπτει μυστικά για να είμαστε ευτυχισμένοι την Κυριακή. Πώς να κάνουμε διάλειμμα από τη ρουτίνα, να αναζητήσουμε ξεκούραση και ελευθερία από το άγχος, απολαμβάνοντας τον εαυτό μας, τον σκύλο μας, τη φύση, τους φίλους, τους αγαπημένους μας, ένα ανεβαστικό hit. Ο σωματικός και ο πνευματικός μας εαυτός θα χαρεί μια υπέροχη Κυριακή, γεμάτη με ευχάριστες εντυπώσεις, νέες εμπειρίες, έξω καρδιά και κοινωνικότητα, χτίζοντας αναμνήσεις ως την άλλη Κυριακή που έρχεται.

Μια ιστορία του κόσμου σε 12 χάρτες (Jerry Brotton, μτφρ. Δημήτρης Σταυρόπουλος)

Μια ιστορία του κόσμου σε 12 χάρτες

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι χάρτες αποτέλεσαν και αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση της οπτικής μας για τον κόσμο, αλλά και για τη συνειδητοποίηση της θέσης μας σε αυτόν. Αλλά πέρα από επιστημονικά εργαλεία, οι παγκόσμιοι χάρτες είναι αναπόφευκτα υποκειμενικοί αλλά και ιδεολογικά φορτισμένοι – στενά συνδεδεμένοι με συστήματα εξουσίας και αρχών σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και σε συγκεκριμένους τόπους. Οι χαρτογράφοι δεν αποτυπώνουν απλώς τον κόσμο, τον ανακατασκευάζουν σύμφωνα με τις αντιλήψεις της εποχής τους.

Σε αυτό το βιβλίο, ο Τζέρι Μπρότον εξετάζει τη σημασία δώδεκα χαρτών – από τις σχεδόν μυστικιστικές αναπαραστάσεις της αρχαίας ιστορίας ως τη σύγχρονη εικονογραφία μέσω δορυφόρου.

Παρόλο που ο τρόπος που χαρτογραφούμε τον χώρο αλλάζει, ο Μπρότον υποστηρίζει ότι οι χάρτες ακόμα και σήμερα δεν είναι ούτε οριστικοί ούτε αντικειμενικότεροι από τους αντίστοιχους του παρελθόντος, αλλά ότι ορίζουν, διαμορφώνουν και αναπαριστούν τον κόσμο.

Η τιμή του χρήματος (Ρομπ Ντιξ, μτφρ. Ειρήνη Παϊδούση)

Η τιμή του χρήματος

Επί αιώνες, η σκληρή δουλειά και η επιμελής αποταμίευση μπορούσαν να σου εξασφαλίσουν οικονομική ασφάλεια και μια άνετη σύνταξη. Αυτό δεν ισχύει πια. Τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουμε περάσει σε έναν νέο κόσμο οικονομίας – έναν κόσμο όπου οι αποταμιεύσεις σου χάνουν αξία πιο γρήγορα από όσο μπορείς να τις συγκεντρώσεις, το βουνό του παγκόσμιου χρέους γίνεται όλο και υψηλότερο και η οικονομική κατάσταση των περισσότερων ανθρώπων χειροτερεύει, όσο σκληρά και αν προσπαθούν.

Στην "Τιμή του χρήματος" ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στις επενδύσεις εξηγεί τι έχει αλλάξει – και τι θα έπρεπε να κάνεις εδώ που έχουμε φτάσει. 

Τα μικρά βιβλία της μόδας: Versace (Λάια Φαράν Γκρέιβς, μτφρ. Ειρήνη Παϊδούση)

Τα μικρά βιβλία της μόδας: Versace

Ο οίκος Versace είχε να κάνει πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας. Με το ένα πόδι να πατάει σταθερά στην ποπ κουλτούρα, η επωνυμία βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο αλησμόνητες στιγμές του σύγχρονου στιλ· από το φόρεμα με τις παραμάνες της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ μέχρι τη χρυσή πανοπλία του Lil Nas X στο γκαλά του Met, και από το εξώφυλλο της λαίδης Νταϊάνα στο Harper's Bazaar μέχρι την πράσινη τουαλέτα με το αβυσσαλέο ντεκολτέ της Τζένιφερ Λόπεζ. Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία του εμβληματικού οίκου μόδας, από τη δημιουργία του από τον Τζάνι Βερσάτσε μέχρι το σημερινό καλτ στάτους υπό την ηγεσία της Ντονατέλα.

Φιλοξενώντας περισσότερες από 100 εικόνες από στιγμιότυπα στο κόκκινο χαλί, χαρακτηριστικά κομμάτια και φαντασμαγορικές επιδείξεις μόδας, αποτελεί μια εξαιρετική συλλογή όλων όσα αποτελούν την επωνυμία Versace.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα φεστιβάλ που έρχονται στην πόλη τον Μάιο

Ο Μάιος ήρθε φέρνοντας μαζί ένα σωρό ενδιαφέροντα φεστιβάλ που μας παροτρύνουν να προγραμματίσουμε τις ανοιξιάτικες εξόδους μας. Ξεκαρδιστικό stand up comedy, μοναδικά live, απελευθερωτικό σινεμά και πολλά ακόμα συνθέτουν τις must-see πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση λίγο πριν από την έφοδο του καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/05/2024

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.