Η 6η έκθεση Γλυπτικής στο ΒΧΜ παρουσιάζει 101 γλυπτά-δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας

Το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» επιστρέφουν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η έκθεση Γλυπτικής στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες πολιτισμού της χώρας πραγματοποιείται και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά από τις 6 Οκτωβρίου. Στην έκθεση, που έχει ελεύθερο θέμα, θα παρουσιαστούν την χρονιά αυτή 101 γλυπτά μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, δημιουργίες της τελευταίας πενταετίας. Με τον τρόπο αυτό το φιλότεχνο κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου θα γνωρίσουν την πιο πρόσφατη εικαστική παραγωγή στον τομέα της γλυπτικής.

Η Έκθεση διοργανώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, σε συνεργασία με την Εφορεία Γλυπτικής και πραγματοποιείται μετά από ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσης.

Η έκθεση δίνει αφενός την ευκαιρία στους καλλιτέχνες γλύπτες να παρουσιάσουν την πρόσφατη δουλειά τους, να έρθουν οι ίδιοι και το έργο τους σε επαφή με τους θεατές, σε εποχές που αυτό γίνεται όλο και δυσκολότερο, καθώς μεγάλο μέρος της τέχνης εκχωρείται σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αφετέρου, παρέχει την δυνατότητα σε ευρύτερο κοινό να προσεγγίσει τη γλυπτική στην λειτουργία της, αισθητική, παιδευτική και ψυχαγωγική, στον χώρο στον οποίο ανήκει -το φυσικό περιβάλλον-, όταν μάλιστα οι απόπειρες αισθητικής παρέμβασης και δράσης στον δημόσιο χώρο γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες με την πάγια άρνηση της Πολιτείας να εφαρμόσει τη νομοθεσία για διάθεση του 1% της δαπάνης των δημοσίων κτιρίων για τη δημιουργία και τοποθέτηση εικαστικών έργων.

Η έκθεση, όπως και όλες οι δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δράσεις του φορέα, έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ στη διάθεση του κοινού είναι ο κατάλογος με φωτογραφίες τωνέργων και βιογραφικά στοιχεία των καλλιτεχνών, πρόσκληση και αφίσα, που διανέμονται δωρεάν. Παράλληλα, γίνονται περιοδικές ξεναγήσεις από μέλη καλλιτέχνες.

Εγκαίνια: 6/10 (5-8 μ.μ.)

Info: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο | 6/10-5/11 | Ώρες λειτουργίας για τον Οκτώβριο: Δευ.-Κυρ.: 8 π.μ.-8 μ.μ., Τρ.: 1-8 μ.μ. | Τον Νοέμβριο σύμφωνα με το χειμερινό ωράριο του Μουσείου | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βασ. Σοφίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.