"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Visual Arts Initiator III Αλλά μην το πεις σε κανέναν © Pinelopi Gerasimou

Το World Human Forum διοργανώνει συμπόσιο με τίτλο "Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο" από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, στο πρώην εργοστάσιο χρωμάτων ΙΡΙΣ, στην Ελευσίνα. Συντονίστριες είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (συν-ιδρύτρια του World Human Forum που το διοργανώνει) και η Gina Belafonte (κόρη του Harry Belafonte στον οποίο και αφιερώνεται το Συμπόσιο). 

Το κεντρικό θέμα του πραγματεύεται τους διαφορετικούς τρόπους εξέλιξης, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, προς ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας, με σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων και τη συμβολή μας στην προστασία της ζωής στον πλανήτη μας. Ενώ παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει σε συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις.

Στο συμπόσιο θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα, συνδυάζοντας την επιστημονική ακρίβεια με την διορατικότητα της τέχνης σε μία καινοτόμο και οραματική προσέγγιση:

  • Οι αξίες και οι συνθήκες για την δημιουργία ενός οικολογικού πολιτισμού
  • Ο συγκερασμός της προγονικής και της σύγχρονης σοφίας
  • Η επιστροφή του θηλυκού στοιχείου
  • Ο δρόμος προς την Ελευσίνα – ένα διαχρονικό ταξίδι
  • Διαφορετικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια της συνειδητότητας και της ευδαιμονίας
  • Η θεραπεία της ψυχής – Μια επιστημονική προσέγγιση των ψυχοδηλωτικών

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. To συμπόσιο αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς ετήσιων συναντήσεων που φιλοδοξούν να τοποθετήσουν εκ νέου την Ελευσίνα σε παγκόσμιο επίπεδο ως σημείο αναφοράς σε θέματα συνειδητότητας, αυτοβελτίωσης και σύνδεσης με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη φύση.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Andrew Koh, αρχαιολόγος και επικεφαλής του προγράμματος σπουδών αρχαίας φαρμακολογίας στο Yale University, η χορογράφος Sasha Waltz, ο συγγραφέας και ερευνητής Brian Muraresku, ο εθνομουσικολόγος Christopher King, η αρχαιολόγος Καλλιόπη Παπαγγελή, ο Fred Barrett, επικεφαλής του Johns Hopkins Psychedelic Research Centre, η Ivy Ross, καλλιτέχνις και αντιπρόεδρος του τμήματος hardware design της Google, η Susan Magsamen, ιδρύτρια και διευθύντρια του International Arts + Mind Lab στο Pedersen Brain Science Institute του Johns Hopkins University School of Medicine, ο Anthony Bossis, κλινικός ψυχολόγος και κλινικός επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο NYU School of Medicine, ο James Bridle, συγγραφέας, καλλιτέχνης και τεχνολόγος, η Bonna Wescoat, διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το συμπόσιο θα περιλαμβάνει επίσης μουσικές εμπειρίες με την παγκοσμίου φήμης σοπράνο Marlis Petersen, την ανερχόμενη πιανίστα Kiveli Doerken, τον κορυφαίο λυράρη Σωκράτη Σινόπουλο με κορύφωση την τελευταία μέρα, την ερμηνεία του Human Requiem, μια μοναδική εκδοχή του Γερμανικού ρέκβιεμ του Brahms.

Πρόγραμμα

27/ | 4-9 μ.μ.

Φανερώνοντας ένα Σύγχρονο Αφήγημα Μεταμόρφωσης και Ενότητας

28/9 | 11 π.μ.-7.30 μ.μ.

Συνδυάζοντας την Προγονική με την Σύγχρονη Σοφία

29/9 | 10 π.μ.-6.30 μ.μ.

Μία Επιστημονική Προσέγγιση για την Ίαση της Ψυχής

Εισιτήρια: Ημερήσιο εισιτήριο για συνεδρίες: 25€ | Τριήμερο εισιτήριο/ολιστική εμπειρία: 300€ (περιορισμένες διαθέσιμες θέσεις)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.