Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023: Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο "ανοίγει μπαούλα" κληρονομιάς και παράδοσης

Ένα ταξίδι στις μαρτυρίες του χθες και του σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, με θέμα "Πολιτιστική κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα", με τη δράση "Ανοίξτε τα μπαούλα", την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11πμ. – 1μμ.

Η δράση σχεδιάστηκε και θα πραγματοποιηθεί από τη δημιουργό Μαγδαληνή Δρούμπουλα, (Magdalene D), η οποία διασώζει και προβάλλει παλαιότερα και νεότερα εργόχειρα, ενσωματώνοντάς τα σε ρούχα σύγχρονης αισθητικής.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανοίξουν τα μπαούλα τους και να ανασύρουν εργόχειρα (κεντήματα, δαντέλες, υφαντά), που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν σε σύγχρονες δημιουργίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τεχνικές συντήρησης και καθαρισμού τους.

Στη δράση περιλαμβάνεται ανάγνωση κειμένων της δημοσιογράφου-συγγραφέως Βάλιας Πετούρη με συνοδεία φλάουτου από τον Γιώργο Ζαρκάδα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Αγγέλα Βιδάλη, τηλ: 210-3237617 (εσωτ. 116), Κωνσταντίνα Καλαϊντζή, τηλ.: 210-3237617 (εσωτ. 222).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Παλιά Βουλή, Σταδίου 13, Πλ. Κολοκοτρώνη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.