Ο Κώστας Κωστής νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ

Ο κ. Κωστής πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζομένους του ΜΙΕΤ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΔΣ του ΜΙΕΤ κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Κώστας Κωστής © Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ο συγγραφέας και καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Κωστής αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

Ο κ. Κωστής πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζομένους του ΜΙΕΤ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΔΣ του ΜΙΕΤ κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στην οδό Θουκυδίδου 13, τους υποδέχθηκε η μέχρι σήμερα μεταβατική διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ασπασία Λούβη.

Ο νέος διευθυντής του ΜΙΕΤ κ. Κωστής Κωστής δήλωσε: "Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΙΕΤ να με εκλέξει νέο Διευθυντή του. Υπό τη διεύθυνση σημαντικών προσωπικοτήτων, το Ίδρυμα έχει συμβάλει, στα 60 σχεδόν χρόνια της ιστορίας του, στη διαμόρφωση βασικών πολιτιστικών σταθερών της χώρας μας. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή το Ίδρυμα να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο και την παρουσία του στην ελληνική πολιτισμική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα".

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΔΣ του ΜΙΕΤ κ. Γκίκας Χαρδούβελης τόνισε: "Το ΜΙΕΤ σήμερα αλλάζει σελίδα. Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον κ. Κωστή. Είμαστε βέβαιοι ότι, με τις γνώσεις και την εκτενή εμπειρία του, θα οδηγήσει το ΜΙΕΤ στη νέα εποχή. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Εθνικής Τράπεζας, θα πράξει ό,τι απαιτείται για να στηρίξει το έργο του. Παράλληλα, θέλω, εκ μέρους όλου του ΔΣ του ΜΙΕΤ, να ευχαριστήσω την κ. Λούβη για τη μέγιστη συμβολή της στον εκσυγχρονισμό του ΜΙΕΤ, στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου. Το εκσυγχρονισμένο πλέον ΜΙΕΤ, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, διευρύνει το κοινό του και συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό, τα ελληνικά γράμματα, την παιδεία και την έρευνα".

Ο Κώστας Κωστής σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στην École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι, όπου υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Στη συνέχεια δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και από το 2000 είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ιδίου πανεπιστημίου. Κατά το διάστημα 2006–2009 κατείχε την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στην École des hautes études en sciences sociales στο Παρίσι, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε σύμβουλος διοίκησης στην Alpha Bank. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων εργασιών στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2023

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.

Στη νέα της ατομική έκθεση, η Εγκράτεια Ρούμπου κάνει "βουτιά στο αβέβαιο της ανθρώπινης ύπαρξης"

Η χωρίς ανάσα βύθιση, οι εσωτερικές δονήσεις, το αγκομαχητό, η αδιάκοπη εσωτερική πάλη αφήνουν εκκωφαντικό αποτύπωμα στο ζωγραφικό έργο της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο "κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου".

Αρχαιολογικά ευρήματα γλυπτικής στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει λίθινα εργαλεία αλλά και "μορφές σε λίθο" που εικονίζουν πτηνά, πρόσωπα και σώματα και προέρχονται από διάφορες θέσεις της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ένα ερευνητικό πρότζεκτ στο State of Concept εξετάζει ζητήματα γραφειοκρατίας και οικοδόμησης του έθνους

Η έκθεση είναι η τρίτη της σειράς Bona Fide, η οποία είναι αφιερωμένη στο να συμβάλλει στην προώθηση νέων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και κριτικών/επιμελητών.