Δημήτρης Καιρίδης και Κωνσταντίνος Φίλης για το βιβλίο "Ανατολική Μεσόγειος" στο Public café Συντάγματος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δημήτρης Καιρίδης, Κωνσταντίνος Φίλης, Έντι Ζεμενίδης και Μάκης Προβατάς, ενώ τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου.

Ανατολική Μεσόγειος

Το βιβλιοπωλείο Public και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στο Public café Συντάγματος την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου των Δημήτρη Καιρίδη και Κωνσταντίνου Φίλη με τίτλο "Ανατολική Μεσόγειος: Ολική επαναφορά | Ιστορία και γεωστρατηγική μιας αναδυόμενης περιοχής".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Καιρίδης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, Καθηγητής στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Έντι Ζεμενίδης, Διευθυντής του Hellenic American Leadership Council (HALC), Μάκης Προβατάς, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ανατολική Μεσόγειος ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο  παγκόσμιων εξελίξεων και μετατρέπεται σε πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, με την ΕΕ προς το παρόν σε ρόλο παρατηρητή. Μέσα σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, τα αίτια και οι συνέπειες των κρίσιμων αλλαγών που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας αναλύονται με τρόπο κατανοητό, αλλά αυστηρά επιστημονικό, σε μια σειρά απολαυστικών συζητήσεων του δημοσιογράφου Μάκη Προβατά με δύο καθηγητές Διεθνών Σχέσεων, τον  Δημήτρη Καιρίδη και τον Κωνσταντίνο Φίλη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Το Athens Art Book Fair γεμίζει τέχνη την Αθήνα για τέταρτη χρονιά

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου επιστρέφει με 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : "The Posthumanisms and the Metaverses Condition".

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 διοργανώνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970".

"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Διαβάζουμε Audre Lorde και Lola Ridge: Δυο ιστορικές γυναίκες, ριζοσπάστριες ποιήτριες μας συστήνουν οι εκδόσεις Κείμενα

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κείμενα μας συστήνουν την Audre Lorde, Μαύρη, λεσβία, ακτιβίστρια που έγραψε κείμενα-ορόσημα για το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και τη Lola Ridge αναρχική μοντερνίστρια των αρχών του 20ου αιώνα με έντονη παρουσία στην ιστορία του εργατικού κινήματος έγραψαν ιστορία με τη ζωή και το έργο τους που παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κάνοντας ένα "Ταξίδι στο χρώμα" στην έκθεση της Νάνσυς Ναουμίδου

Η εικαστικός εμπνέεται από την ελληνική φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.