Μια έκθεση σπάνιων βιβλίων εγκαινιάζεται στο Μουσείο Ύδρας

Η έκθεση βιβλίου «Ουτοπία» αποσκοπεί στην ισχυρότερη δέσμευση των κατοίκων και επισκεπτών της Ύδρας, στην οικοδόμηση της κοινότητας και στην υποστήριξη της διαφορετικότητας.

έκθεση βιβλίου Ουτοπία

Τα εγκαίνια της έκθεσης σπάνιων βιβλίων - λέσχης ανάγνωσης με τον τίτλο "Ουτοπία" θα πραγματοποιηθούν στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, στις 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. – 2 μμ.

Ο Ιδρυτής της Λέσχης Josh Hickey, κατά την περσινή Λέσχη Βιβλίου της Ύδρας που είχε θέμα της φιλία, μέσα στην επιλογή λογοτεχνίας Υδραίων συγγραφέων, παρουσίασε αντίγραφα της "Ουτοπίας" του Thomas More, και την τοποθέτησε δίπλα στον Γιώργο Σεφέρη. Παρουσίασε το αποτέλεσμα μιας βαθύτερης ανάγνωσης των σχέσεων μεταξύ συγγραφέων και καλλιτεχνών σε αυτό το ιδιαίτερο νησί και χρησιμοποίησε τη σχεσιακή πτυχή της Έκθεσης Βιβλίου για να αναπτύξει μια ισχυρότερη δέσμευση με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα νέες και αναζωογονημένες φιλίες και μια ενοποιημένη κοινότητα με επίκεντρο την Έκθεση.

Σημειώνεται ότι με μια σταθερή βάση Υδραίων συγγραφέων σε νέες, vintage και εξαιρετικές σπάνιες εκδόσεις, η Έκθεση θα συμπεριλάβει μια φρέσκια επιλογή ουτοπικής λογοτεχνίας για να αναζωογονήσει τους επισκέπτες, τους αναγνώστες και τους συλλέκτες. Η Ύδρα είναι ένα εφαλτήριο, ένα αρχέτυπο που είναι πράγματι σύμβολο ενός εξιδανικευμένου κόσμου.

Ο Josh Hickey παραμένει βέβαιος ότι η φαντασία ενός ιδανικού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την οικοδόμηση της κοινότητας, την υποστήριξη της διαφορετικότητας και της συλλογικής εξέλιξης.

Προστίθεται ότι το Journal of the Hydra Book Club, ένα νέο ετήσιο περιοδικό λογοτεχνίας, τέχνης και εικόνας θα κυκλοφορήσει στη Λέσχη Βιβλίου και θα περιλαμβάνει γραφή και εικόνα από τους Etel Adnan, Dimitrios Antonitsis, Malgosia Bela, Stanilaw Boniecki, Simon Buret, DESTE Foundation, Alphan Eseli, Alekos Fassianos, Jonah Freeman, Iliana Fokianaki, Margarita Karapanou, Irini Karayannoupoulou, Andreas Kokkino, Chris Kontos, Georgia Liapi, Lotterman και Fuentes, Amanda Michaelopoulou, Michael McGregor, Czeslaw Milosz, Ignasi Monreal, Ruiz Stephinson, Peter Thickett, Antigoni Bunny, Nadia Wheatley, Wunsche και Samsel.

Σε συνεργασία με την Utöpia Flags και την ISTANBUL’74 θα παρουσιαστεί επίσης το "Flags for Future" που δημιουργήθηκε από περισσότερους  από 40 διεθνείς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Αλέκου Φασιανού, Ειρήνης Καραγιανοπούλου, Ignasi Monreal, Lola Montes Schnabel, Waris Ahluwalia και Josh Hickey.

Η Utopia, Hydra Book Club, θα παρουσιαστεί στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας, από τις 2 Σεπτεμβρίου έως και τις 22 Οκτωβρίου 2023.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.