Η αθηναϊκή street art γιορτάζει στο Metaphor Athens

Το «Urban Lovers» επιστρέφει για ένα διήμερο στην Πλατεία Μαβίλη.

Urban Lovers

Το "Urban Lovers", το μεγαλύτερο street art event της πόλης επιστρέφει για δύο συνεχόμενες ημέρες (Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου) στο καταξιωμένο creative hub της Πλατείας Μαβίλη, το Metaphor Athens.

To event που αναδεικνύει την τέχνη της πόλης καλεί και πάλι όλους τους Αθηναίους που λατρεύουν την street art να εξερευνήσουν τον παλμό της Αθήνας μέσα από ένα event – ύμνο - για την αστική κουλτούρα.

Urban Lovers

Επτά από τα μεγαλύτερα ονόματα της αθηναϊκής street art, συγκεκριμένα o Yiakou, ο Soteur, ο Αλέξανδρος Κελέκης, η Nique, ο Gospel, το Βατόμουρο και η Chrysolie θα βρεθούν στο Metaphor Athens για να δημιουργήσουν επί τόπου και μπροστά στο κοινό δικά τους stencil και graffiti έργα σε ειδικές εγκαταστάσεις-έκπληξη.

Το εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στην πόλη και τους ανθρώπους της πέρα από τις live street art δημιουργίες των πλέον καταξιωμένων street art δημιουργών φιλοξενεί μία urban έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη και αφιερωμένη στην ζωή της πόλης. Πιο συγκεκριμένα μέσα από ανοιχτό κάλεσμα θα επιλεχθεί και θα παρουσιαστεί η δουλειά είκοσι νέων φωτογράφων οι οποίοι έχουν αποτυπώσει μέσα από το φωτογραφικό τους φακό την δική τους ματιά στην πόλη εστιάζοντας στις όμορφες και ξεχωριστές πτυχές της.

Urban Lovers

Στο φετινό "Urban Lovers", οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ποτά, καφέδες και άλλα δροσιστικά ροφήματα σε ειδικά σχεδιασμένα περίπτερα, ενώ ο street artist Yiakou θα ζωγραφίσει ζωντανά με την PET CITY Act Pawsi+ive: Ημέρες Υιοθεσίας initiative, που μαζί με το Dogs’ Voice υλοποιούν κάθε μήνα μια Ημέρα Υιοθεσίας σε διαφορετικό κατάστημα της εταιρείας. 

Tέλος, το Urban Lovers κορυφώνεται με ένα μεγάλο dance party με διαφορετικό DJ για την κάθε βραδιά, συνοδεία ποτού.

Info: Metaphor Athens | 5 & 6/7 | Ώρες λειτουργίας: 4 μ.μ. – 12 π.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.