Όλα όσα είδαμε στο preview edition του Athens Digital Arts Festival 2023

Περισσότεροι από 5.500 επισκέπτες έζησαν από κοντά την εμπειρία του Athens Digital Arts Festival.

Poetic Narratives Athens Digital Arts Festival

Τι σηματοδοτεί σήμερα η έννοια του ανοίκειου; Πώς σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες, τους αλγορίθμους και την επαυξημένη πραγματικότητα; Τι είναι αυτό που μας προκαλεί αυτό το οικείο και συγχρόνως ανησυχητικά παράξενο συναίσθημα; Μπορούν οι μηχανές να προβλέψουν κάθε μας κίνηση ή διαθέτουμε ακόμα ελεύθερη βούληση; Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι είναι πραγματικό και τι προσομοίωση;

Το Athens Digital Arts Festival, το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, ολοκλήρωσε τις δράσεις του για το preview edition της διοργάνωσης του 2023. Από τις 12 έως τις 14 Μαΐου, το ADAF 2023 παρουσίασε τόσο στη φυσική όσο και στην ψηφιακή εκδοχή του 165 έργα 155 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μία διαδρομή που εκτεινόταν από το Θέατρο Αθηνών στο Σύνταγμα, τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην πλατεία Κοραή έως το ξενοδοχείο Brown Lighthouse Athens στην Ομόνοια.

Uncanny & Uncensored Athens Digital Arts Festival
"Uncanny & Uncensored", μία από τις explicit προβολές του φεστιβάλ.

Περισσότεροι από 5.500 επισκέπτες έζησαν από κοντά την εμπειρία του Athens Digital Arts Festival στους παρακολουθώντας ρομπότ να χορεύουν burlesque, μία μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που φανέρωσε τη Σελήνη όπως δεν την έχουμε ξαναδεί, έργα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας και προβολές video art και animation.

Παράλληλα, περισσότεροι από 9.800 επισκέπτες παρακολούθησαν έργα web art, digital image, 360° videos, και video games στο ADAF online, ενώ στα δωρεάν εργαστήρια-σεμινάρια της παράλληλης δράσης "The Art of Games in Greece" (A.G.G.) 2023, που πραγματοποίησε το ADAF σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδος, Game Developers Association of Greece, παρακολούθησαν online περισσότεροι από 1.544 συμμετέχοντες.

Bill Vorn Copacabana Machine Sex
Bill Vorn, "Copacabana Machine Sex"

Το Athens Digital Arts Festival 2023, υπό τον τίτλο "Welcome to the Uncanny", διερεύνησε την έννοια του ανοίκειου σήμερα, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν κόσμο πέραν του συνηθισμένου, εκεί όπου η τεχνητή νοημοσύνη έχει καταλάβει τον ψηφιακό χώρο και τα ρομπότ συνυπάρχουν με τον άνθρωπο.

Οι επόμενες δράσεις του Athens Digital Arts Festival 2023 θα ανακοινωθούν σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι στο 2023.adaf.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.