"Shales": Μια συλλογή κοσμημάτων αφιερωμένη στις Κυκλάδες παρουσιάζει η Eleni Marneri Gallery

Μια συλλογή πολύτιμων κοσμημάτων εμπνευσμένη από την ιστορία και τοπογραφία της Ελλάδας, φτιαγμένη με παλιές παραδοσιακές μεθόδους της χρυσοχοΐας της Μεσογείου σε συνδυασμό με το λιτό design.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η Eleni Marneri Gallery παρουσιάζει το Σάββατο, 27 Μαΐου τη συλλογή κοσμημάτων "Shales, A tribute to the Cycladic summer" του fine jewellery brand °'HRIAM που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2021 από την σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η συλλογή "Shales" είναι εμπνευσμένη από τον σχιστόλιθο, που συναντούμε στην αρχιτεκτονική της περιοχής των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την τάση του να διασπάται σε λεπτά στρώματα. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται σχάση. Η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand °'HRIAM, σε μία απόπειρα να μιμηθεί το φυσικό αυτό φαινόμενο δημιούργησε το περιδέραιου Cyclades, σε χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μικρές πέτρινες πλάκες, στην πραγματικότητα αποτελείται από μια τρισδιαστατη μικρογραφία των νησιών των Κυκλάδων, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο γύρω από τον λαιμό του κομιστή. Το τεμάχιο συνοδεύεται από 4 δαχτυλίδια, σε μικρογλυπτική στο χέρι.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Διαβάστε Επίσης

Στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η γκαλερί στην Πλάκα η Χαριτωνίδη θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την έμπνευσή της πίσω από την συλλογή Shales, A tribute to the Cycladic summer (Σχιστόλιθοι, Ένα αφιέρωμα στο Κυκλαδίτικο καλοκαίρι) καθώς και τις τεχνικές που εφαρμόζει κατά τη δημιουργική διαδικασία. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους χρυσοχοΐας της Μεσογείου με την λιτή αρμονική αισθητική της Σκανδιναβίας, τα κοσμήματα °'HRIAM αφορμώνται από την βιώσιμη παραγωγή και στοχεύουν στο να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο συνειδητού καταναλωτισμού, εστιάζοντας στον τομέα των εκλεκτών πολυτελών κοσμημάτων και του ανεξάρτητου design.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η γκαλερί της Ελένης Μαρνέρη είναι η μοναδική στην Ελλάδα, που αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο κόσμημα, ανέδειξε και διαμόρφωσε τη σύγχρονη εικαστική σκηνή γύρω από μια τέχνη που φοριέται και κοσμεί το σώμα. Διατρέχοντας μια πορεία τριάντα και πλέον χρόνων, η γκαλερί επιλέγει να παρουσιάζει τα έργα νέων αλλά και εδραιωμένων Ελλήνων καθώς και ξένων σχεδιαστών-εικαστικών κοσμήματος με αφοσίωση στην υψηλή αισθητική.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Εγκαίνια: 27/5 (5-8 μ.μ.)

Info: Eleni Marneri Gallery | 27/5-30/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 11 π.μ.-7 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Shales. A tribute to the Cycladic summer

  • Κόσμημα

Η Eleni Marneri Gallery παρουσιάζει μία νέα συλλογή κοσμημάτων από το fine jewellery brand °'HRIAM που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2021 από την σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη. Η συλλογή Shales είναι εμπνευσμένη από τον σχιστόλιθο, που συναντούμε στην αρχιτεκτονική της περιοχής των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την τάση του να διασπάται σε λεπτά στρώματα. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται σχάση. Η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand °'HRIAM, σε μία απόπειρα να μιμηθεί το φυσικό αυτό φαινόμενο δημιούργησε το περιδέραιου Cyclades, σε χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μικρές πέτρινες πλάκες, στην πραγματικότητα αποτελείται από μια τρισδιαστατη μικρογραφία των νησιών των Κυκλάδων, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο γύρω από τον λαιμό του κομιστή. Το τεμάχιο συνοδεύεται από 4 δαχτυλίδια, σε μικρογλυπτική στο χέρι. Στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η γκαλερί στην Πλάκα η Χαριτωνίδη θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την έμπνευσή της πίσω από την συλλογή SHALES, A tribute to the Cycladic summer (ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΙ, Ένα αφιέρωμα στο Κυκλαδίτικο καλοκαίρι) καθώς και τις τεχνικές που εφαρμόζει κατά τη δημιουργική διαδικασία. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους χρυσοχοΐας της Μεσογείου με την λιτή αρμονική αισθητική της Σκανδιναβίας, τα κοσμήματα °'HRIAM αφορμώνται από την βιώσιμη παραγωγή και στοχεύουν στο να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο συνειδητού καταναλωτισμού, εστιάζοντας στον τομέα των εκλεκτών πολυτελών κοσμημάτων και του ανεξάρτητου design.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Κολυμπώντας στο δάσος": Ένα αλλιώτικο art therapy στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Ο εντυπωσιακός κήπος στο Χαϊδάρι χαράζει νέα εικαστικά μονοπάτια, καθώς το PCAI επιχειρεί να εξερευνήσει περαιτέρω τη σχέση φύσης-τέχνης με μια νέα έκθεση.

Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024: Η Τέχνη κοστίζει πολύ – αλλά αξίζει περισσότερο

Παρακολουθήσαμε τη φετινή απονομή του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ.&Α. Μαμιδάκη στα ξενοδοχεία - γκαλερί της Τζίνας Μαμιδάκη, στον Άγιο Νικόλατο Κρήτης.

"Τόπος Υπερκόσμιων Συρράξεων": Ανακαλύπτοντας την προσφυγική συνοικία του Χαλανδρίου

Οι εικαστικές παρεμβάσεις έχουν την πρόθεση να φέρουν τους ανθρώπους που ζουν στη περιοχή, σε μια άμεση επαφή με τους καλλιτέχνες, το καλλιτεχνικό έργο αλλά και να δημιουργήσουν, όσο μπορούν φυσικά, μία αλληλεπίδραση στον δημόσιο χώρο.

Μία ομιλία από την Υπατία Βουρλούμη και περφόρμανς από τη Νάγια Μαγαλιού στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης "Το Ποίημα Επιστρέφει σε Ηχώ: Διάλογοι με την Theresa Hak Kyung Cha (1951-1982)", σε επιμέλεια της Κατερίνας Στάμου.

"Cycladic Late Night": Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στη Cindy Sherman

Με αφορμή την αναδρομική έκθεση "Cindy Sherman at Cycladic", το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ετοιμάζει ένα ξεχωριστό μουσικό event.