"Shales": Μια συλλογή κοσμημάτων αφιερωμένη στις Κυκλάδες παρουσιάζει η Eleni Marneri Gallery

Μια συλλογή πολύτιμων κοσμημάτων εμπνευσμένη από την ιστορία και τοπογραφία της Ελλάδας, φτιαγμένη με παλιές παραδοσιακές μεθόδους της χρυσοχοΐας της Μεσογείου σε συνδυασμό με το λιτό design.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η Eleni Marneri Gallery παρουσιάζει το Σάββατο, 27 Μαΐου τη συλλογή κοσμημάτων "Shales, A tribute to the Cycladic summer" του fine jewellery brand °'HRIAM που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2021 από την σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η συλλογή "Shales" είναι εμπνευσμένη από τον σχιστόλιθο, που συναντούμε στην αρχιτεκτονική της περιοχής των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την τάση του να διασπάται σε λεπτά στρώματα. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται σχάση. Η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand °'HRIAM, σε μία απόπειρα να μιμηθεί το φυσικό αυτό φαινόμενο δημιούργησε το περιδέραιου Cyclades, σε χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μικρές πέτρινες πλάκες, στην πραγματικότητα αποτελείται από μια τρισδιαστατη μικρογραφία των νησιών των Κυκλάδων, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο γύρω από τον λαιμό του κομιστή. Το τεμάχιο συνοδεύεται από 4 δαχτυλίδια, σε μικρογλυπτική στο χέρι.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Διαβάστε Επίσης

Στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η γκαλερί στην Πλάκα η Χαριτωνίδη θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την έμπνευσή της πίσω από την συλλογή Shales, A tribute to the Cycladic summer (Σχιστόλιθοι, Ένα αφιέρωμα στο Κυκλαδίτικο καλοκαίρι) καθώς και τις τεχνικές που εφαρμόζει κατά τη δημιουργική διαδικασία. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους χρυσοχοΐας της Μεσογείου με την λιτή αρμονική αισθητική της Σκανδιναβίας, τα κοσμήματα °'HRIAM αφορμώνται από την βιώσιμη παραγωγή και στοχεύουν στο να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο συνειδητού καταναλωτισμού, εστιάζοντας στον τομέα των εκλεκτών πολυτελών κοσμημάτων και του ανεξάρτητου design.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η γκαλερί της Ελένης Μαρνέρη είναι η μοναδική στην Ελλάδα, που αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο κόσμημα, ανέδειξε και διαμόρφωσε τη σύγχρονη εικαστική σκηνή γύρω από μια τέχνη που φοριέται και κοσμεί το σώμα. Διατρέχοντας μια πορεία τριάντα και πλέον χρόνων, η γκαλερί επιλέγει να παρουσιάζει τα έργα νέων αλλά και εδραιωμένων Ελλήνων καθώς και ξένων σχεδιαστών-εικαστικών κοσμήματος με αφοσίωση στην υψηλή αισθητική.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Εγκαίνια: 27/5 (5-8 μ.μ.)

Info: Eleni Marneri Gallery | 27/5-30/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 11 π.μ.-7 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Shales. A tribute to the Cycladic summer

  • Κόσμημα

Η Eleni Marneri Gallery παρουσιάζει μία νέα συλλογή κοσμημάτων από το fine jewellery brand °'HRIAM που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2021 από την σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη. Η συλλογή Shales είναι εμπνευσμένη από τον σχιστόλιθο, που συναντούμε στην αρχιτεκτονική της περιοχής των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την τάση του να διασπάται σε λεπτά στρώματα. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται σχάση. Η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand °'HRIAM, σε μία απόπειρα να μιμηθεί το φυσικό αυτό φαινόμενο δημιούργησε το περιδέραιου Cyclades, σε χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μικρές πέτρινες πλάκες, στην πραγματικότητα αποτελείται από μια τρισδιαστατη μικρογραφία των νησιών των Κυκλάδων, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο γύρω από τον λαιμό του κομιστή. Το τεμάχιο συνοδεύεται από 4 δαχτυλίδια, σε μικρογλυπτική στο χέρι. Στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η γκαλερί στην Πλάκα η Χαριτωνίδη θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την έμπνευσή της πίσω από την συλλογή SHALES, A tribute to the Cycladic summer (ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΙ, Ένα αφιέρωμα στο Κυκλαδίτικο καλοκαίρι) καθώς και τις τεχνικές που εφαρμόζει κατά τη δημιουργική διαδικασία. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους χρυσοχοΐας της Μεσογείου με την λιτή αρμονική αισθητική της Σκανδιναβίας, τα κοσμήματα °'HRIAM αφορμώνται από την βιώσιμη παραγωγή και στοχεύουν στο να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο συνειδητού καταναλωτισμού, εστιάζοντας στον τομέα των εκλεκτών πολυτελών κοσμημάτων και του ανεξάρτητου design.

Eleni Marneri Gallery

Πιττακού 8, Ακρόπολη
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.