"Shales": Μια συλλογή κοσμημάτων αφιερωμένη στις Κυκλάδες παρουσιάζει η Eleni Marneri Gallery

Μια συλλογή πολύτιμων κοσμημάτων εμπνευσμένη από την ιστορία και τοπογραφία της Ελλάδας, φτιαγμένη με παλιές παραδοσιακές μεθόδους της χρυσοχοΐας της Μεσογείου σε συνδυασμό με το λιτό design.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η Eleni Marneri Gallery παρουσιάζει το Σάββατο, 27 Μαΐου τη συλλογή κοσμημάτων "Shales, A tribute to the Cycladic summer" του fine jewellery brand °'HRIAM που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2021 από την σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η συλλογή "Shales" είναι εμπνευσμένη από τον σχιστόλιθο, που συναντούμε στην αρχιτεκτονική της περιοχής των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την τάση του να διασπάται σε λεπτά στρώματα. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται σχάση. Η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand °'HRIAM, σε μία απόπειρα να μιμηθεί το φυσικό αυτό φαινόμενο δημιούργησε το περιδέραιου Cyclades, σε χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μικρές πέτρινες πλάκες, στην πραγματικότητα αποτελείται από μια τρισδιαστατη μικρογραφία των νησιών των Κυκλάδων, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο γύρω από τον λαιμό του κομιστή. Το τεμάχιο συνοδεύεται από 4 δαχτυλίδια, σε μικρογλυπτική στο χέρι.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Διαβάστε Επίσης

Στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η γκαλερί στην Πλάκα η Χαριτωνίδη θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την έμπνευσή της πίσω από την συλλογή Shales, A tribute to the Cycladic summer (Σχιστόλιθοι, Ένα αφιέρωμα στο Κυκλαδίτικο καλοκαίρι) καθώς και τις τεχνικές που εφαρμόζει κατά τη δημιουργική διαδικασία. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους χρυσοχοΐας της Μεσογείου με την λιτή αρμονική αισθητική της Σκανδιναβίας, τα κοσμήματα °'HRIAM αφορμώνται από την βιώσιμη παραγωγή και στοχεύουν στο να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο συνειδητού καταναλωτισμού, εστιάζοντας στον τομέα των εκλεκτών πολυτελών κοσμημάτων και του ανεξάρτητου design.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Η γκαλερί της Ελένης Μαρνέρη είναι η μοναδική στην Ελλάδα, που αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο κόσμημα, ανέδειξε και διαμόρφωσε τη σύγχρονη εικαστική σκηνή γύρω από μια τέχνη που φοριέται και κοσμεί το σώμα. Διατρέχοντας μια πορεία τριάντα και πλέον χρόνων, η γκαλερί επιλέγει να παρουσιάζει τα έργα νέων αλλά και εδραιωμένων Ελλήνων καθώς και ξένων σχεδιαστών-εικαστικών κοσμήματος με αφοσίωση στην υψηλή αισθητική.

Shales A tribute to the Cycladic summer

Εγκαίνια: 27/5 (5-8 μ.μ.)

Info: Eleni Marneri Gallery | 27/5-30/6 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ., Σαβ.: 11 π.μ.-7 μ.μ., Τετ.: 11 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Shales. A tribute to the Cycladic summer

  • Κόσμημα

Η Eleni Marneri Gallery παρουσιάζει μία νέα συλλογή κοσμημάτων από το fine jewellery brand °'HRIAM που ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2021 από την σχεδιάστρια Μαίρη Χαριτωνίδη. Η συλλογή Shales είναι εμπνευσμένη από τον σχιστόλιθο, που συναντούμε στην αρχιτεκτονική της περιοχής των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από την τάση του να διασπάται σε λεπτά στρώματα. Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται σχάση. Η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του brand °'HRIAM, σε μία απόπειρα να μιμηθεί το φυσικό αυτό φαινόμενο δημιούργησε το περιδέραιου Cyclades, σε χρυσό 18 καρατίων. Το κολιέ που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από μικρές πέτρινες πλάκες, στην πραγματικότητα αποτελείται από μια τρισδιαστατη μικρογραφία των νησιών των Κυκλάδων, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο γύρω από τον λαιμό του κομιστή. Το τεμάχιο συνοδεύεται από 4 δαχτυλίδια, σε μικρογλυπτική στο χέρι. Στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται η γκαλερί στην Πλάκα η Χαριτωνίδη θα μοιραστεί με τους επισκέπτες την έμπνευσή της πίσω από την συλλογή SHALES, A tribute to the Cycladic summer (ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΟΙ, Ένα αφιέρωμα στο Κυκλαδίτικο καλοκαίρι) καθώς και τις τεχνικές που εφαρμόζει κατά τη δημιουργική διαδικασία. Συνδυάζοντας παραδοσιακές μεθόδους χρυσοχοΐας της Μεσογείου με την λιτή αρμονική αισθητική της Σκανδιναβίας, τα κοσμήματα °'HRIAM αφορμώνται από την βιώσιμη παραγωγή και στοχεύουν στο να αποτελέσουν ένα νέο μοντέλο συνειδητού καταναλωτισμού, εστιάζοντας στον τομέα των εκλεκτών πολυτελών κοσμημάτων και του ανεξάρτητου design.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια νέα λογοτεχνική πρόταση από τις εκδόσεις Utopia

Στο βιβλίο "Το κακό που δεν υπάρχει" η Τζούλια Καμινίτο αφηγείται την ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς που βι­ώνει τη μοναξιά του διαδικτύου και την εργασιακή ανασφάλεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/08/2026

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος Προκόπος Βασίλειος

Είχε πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είχε κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις.

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης στην Πάρο

Ακολουθώντας μία διαδρομή γυναικείων αποτυπωμάτων, το φεστιβάλ θέτει ερωτήματα γύρω από το πλέγμα σχέσεων που ξεδιπλώνεται μέσα από τη μνήμη και τις παραδοσιακές πρακτικές.

7 συναρπαστικά βιβλία μυστηρίου για να χαθείς στις διακοπές

Αναζητάς το ιδανικό βιβλίο για τις διακοπές; Συγκεντρώσαμε 7 συναρπαστικά μυθιστορήματα μυστηρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που υπόσχονται αγωνία, ανατροπές και ατελείωτες ώρες απολαυστικής ανάγνωσης.

Ο φωτογράφος Νικόλας Κοκοβλής αναζητά το απρόβλεπτο στον δρόμο των άλλων

Από το "Άλλος δρόμος δεν υπήρχε" των παππούδων του στον "δρόμο των άλλων" ο Νικόλας Κοκοβλής εξηγεί στο "α" πώς εμπνέεται από τις καθημερινές διαδρομές των ανθρώπων.

Ποιο βιβλίο αναζητούμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο στα βιβλιοπωλεία;

Μια νέα έκδοση από τις εκδόσεις San Casciano έρχεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 20 Αυγούστου.

Το Ιόνιο από ψηλά: Η φωτογραφική έκθεση που κόβει την ανάσα

Μετά από δέκα χρόνια ιστιοπλοΐας και περιήγησης στο πέλαγος, ο Κωνσταντίνος Λιόπετας αποκαλύπτει μέσα από τον φακό του τα κρυφά διαμάντια του Ιονίου.