Η μυστική ιστορία της Donna Tartt και 8 ακόμη νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ξένη Λογοτεχνία, Ελληνική Λογοτεχνία, Ψυχολογία και Προσωπική Ανάπτυξη ανάμεσα στις νέες κατηγορίες των βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

εκδόσεις Διόπτρα

Μεταξύ άλλων, οι εκδόσεις Διόποτρα υποδέχονται το best seller της Donna Tartt "Η μυστική ιστορία" αλλά και το νέο βιβλίο της Colleen Hoover "Ατελώς υπέροχοι". Στην Ελληνική Λογοτεχνία θα βρείτε το νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, ενώ στη λίστα των βιβλίων που αφορούν την προσωπική ανάπτυξη το "Δεν είσαι μόνος" από Ken Duckworth, M.D.

Η μυστική ιστορία, Donna Tartt (μτφρ. Μιχάλης Δελέγκος)

Η μυστική ιστορία

Η βραβευμένη με Πούλιτζερ Αμερικανίδα συγγραφέας Donna Tartt έρχεται στις εκδόσεις Διόπτρα. Στις 24 Μαΐου κυκλοφορεί σε νέα μετάφραση το πρώτο μυθιστόρημά της Η μυστική ιστορία, που θεωρείται από τους απανταχού θαυμαστές της η "Βίβλος" της Dark Academia, ενώ το φθινόπωρο θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο έργα της, "Η καρδερίνα" και "O μικρός φίλος".

Μια συντροφιά έξυπνων, εκκεντρικών και απροσάρμοστων νεαρών που σπουδάζουν σε ένα κορυφαίο κολέγιο της Νέας Αγγλίας ανακαλύπτουν, κάτω από την επιρροή του χαρισματικού καθηγητή τους Κλασικής Φιλολογίας, έναν τρόπο σκέψης και ζωής που δεν έχει καμία σχέση με την ανιαρή καθημερινότητα των συνομηλίκων τους. Όταν όμως ξεπερνούν τα όρια της καθιερωμένης ηθικής, καταλαμβάνονται από εμμονές και ολισθαίνουν σταδιακά από τη διαφθορά στην προδοσία, με αναπόφευκτη κατάληξη την κυριαρχία του κακού πάνω τους.

Ατελώς υπέροχοι, Colleen Hoover (μτφρ. Σοφία Τάπα)

Ατελώς υπέροχοι

Όταν συναντάς κάποιον που είναι καλός για σένα, δεν θα σε γεμίσει με ανασφάλειες εστιάζοντας στα ελαττώματά σου. Θα σε γεμίσει με έμπνευση, γιατί θα επικεντρωθεί στα καλύτερα κομμάτια του εαυτού σου. Μια ρεαλιστική ιστορία για ένα ζευγάρι που απέχει από το τέλειο, για ένα ζευγάρι αποξενωμένο, που υψώνει τείχη καταστρέφοντας κάθε όμορφη ανάμνηση που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια. 

Άτλας: Η ιστορία του Πα Σαλτ, Lucinda Riley, Harry Whittaker (μτφρ. Σοφία Τάπα)

Άτλας

Ήταν το 2015 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο από τις "Κόρες των Αστεριών". 664 σελίδες στον αριθμό και ακολούθησαν πολλές περισσότερες. Ξεκίνησαν ως μια έμπνευση από τον αστερισμό των Πλειάδων και εξελίχθηκαν σε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Από το πρώτο βιβλίο, τις Κόρες των Aστεριών, με το οποίο μας συστήθηκε η Lucinda Riley, νιώθαμε πως κρατάμε ένα πολύ όμορφο κα διαφορετικό μυθιστόρημα. 8 χρόνια μετά, έχοντας ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της Γης, αυτό το ταξίδι ολοκληρώνεται με το "Άτλας: Η ιστορία του Πα Σαλτ".

Η νευρολογία του έρωτα, Ali Hazelwood (μτφρ. Χριστίνα Παναγιώτου)

Η νευρολογία του έρωτα

Η νεαρή νευροεπιστήμονας Μπι Χουνιγκσβάσερ ζει με γνώμονα την απάντηση σε ένα απλό ερώτημα-κλειδί: Τι θα έκανε η Μαρί Κιουρί σε μια ανάλογη περίσταση; Είναι απόλυτα βέβαιη ότι, αν η NASA αναγνώριζε την ακαδημαϊκή της έρευνα ως καινοτόμα και την όριζε επικεφαλής ενός πρότζεκτ, η Μαρί θα έλεγε "ναι" χωρίς δεύτερη σκέψη. Όμως η μητέρα της σύγχρονης φυσικής δεν χρειάστηκε ποτέ να συνεργαστεί με τον Λίβαϊ Γουάρντ. Ναι, ο Λίβαϊ είναι θεωρητικά γοητευτικός τύπος. Όμως έχει δείξει ξεκάθαρα τα συναισθήματά του για την Μπι στο πανεπιστήμιο – για κάποιον (ανεξήγητο) λόγο τη σιχαίνεται. Όμως, όταν ο εξοπλισμός που περιμένει δεν έρχεται ποτέ και το υπόλοιπο προσωπικό στα εργαστήρια της ΝΑSA την αγνοεί, η Μπι βλέπει τον Λίβαϊ να γίνεται σχεδόν σύμμαχός της, να υποστηρίζει την έρευνά της, να είναι ακόμα και ευγενικός μαζί της.

Βραβείο Καλύτερου Ρομαντικού Μυθιστορήματος (Goodreads Choice Award 2022)

Αρκτικό καλοκαίρι, Damon Galgut (μτφρ. Κλαίρη Παπαμιχαήλ)

Αρκτικό καλοκαίρι

Το 1912 το ατμόπλοιο Σίτι οφ Μπέρμιγχαμ προσεγγίζει τις ακτές της Ινδίας. Στο πλοίο επιβαίνει ένας Βρετανός συγγραφέας ήδη γνωστός για τα έργα του, ο οποίος κάνει τώρα ένα ταξίδι αναζήτησης. Καθώς στέκεται στο κατάστρωμα, η υπόσχεση ενός παράξενου, διαφορετικού μέλλοντος αρχίζει να σχηματίζεται μπροστά στα μάτια του. Και οι σπόροι μιας καινούριας ιστορίας φυτρώνουν σε κάποιο σημείο του μυαλού του: η αίσθηση μιας επικείμενης απειλής, ο πόθος σ’ έναν στενό, περιορισμένο χώρο κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ο οίκος της Γης και του Αίματος, Sarah J. Maas (μτφρ. Νοέλα Ελιασά)

Ο οίκος της Γης και του Αίματος

Η Μπράις Κουίνλαν ήταν η ψυχή της Κρέσεντ Σίτι, διασκέδαζε όλη νύχτα στα κλαμπ μαζί με ένα πλήθος από ξωτικά, φαύνους και μεταλλαγμένους. Και ξαφνικά ένας δαίμονας σκότωσε τους καλύτερους φίλους της, αφήνοντάς τη μόνη σε έναν κόσμο εχθρικό. Δύο χρόνια αργότερα, ο καταδικασμένος δολοφόνος είναι πίσω από τα σίδερα, αλλά οι φόνοι ξεκινούν πάλι. Οι αρχηγοί της πόλης διατάζουν την Μπράις να βοηθήσει στην έρευνα. Στέλνουν έναν έκπτωτο άγγελο, τον Χαντ Αθαλάρ, να βεβαιωθεί ότι θα το κάνει. Καθώς η Μπράις προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια –και να αντισταθεί στην έλξη που νιώθει για τον βλοσυρό άγγελο που έχει γίνει η σκιά της–, καταλήγει να ακολουθήσει ένα μονοπάτι που θα την οδηγήσει στο δικό της σκοτεινό παρελθόν.

Τα βιβλία της συγγραφέα έχουν πουλήσει πάνω από εννέα εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε 37 γλώσσες.

Νικ και Τσάρλι, Alice Oseman (μτφρ. Τατιάνα Γαλάτουλα)

Νικ και Τσάρλι

Όσο η απόσταση μεγαλώνει, τόσο η αγάπη δυναμώνει. Όλοι ξέρουν ότι ο Νικ και ο Τσάρλι είναι αχώριστοι. Όμως τώρα ο Νικ θα φύγει για το πανεπιστήμιο, αφήνοντας μόνο του τον Τσάρλι που δεν έχει τελειώσει ακόμα το σχολείο. Καθώς πλησιάζει η στιγμή του αποχωρισμού, αρχίζουν και οι δύο να αναρωτιούνται αν η αγάπη τους είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει την απόσταση που θα τους χωρίζει. Στο κάτω κάτω, οι εφηβικοί έρωτες σπάνια κρατούν για πάντα. 

Βεντέτα στον Βόσπορο, Γιώτα Γουβέλη

Βεντέτα στον Βόσπορο

Κωνσταντινούπολη 1955. Η ξελογιάστρα Πόλη της ομίχλης και της αστραπής. Δύο οικογένειες Ρωμιών που τους χωρίζει σκληρή βεντέτα θα βρεθούν στη δίνη του φοβερού πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου. Κι ενώ η ρωμιοσύνη της Πόλης ζει την τουρκική Νύχτα των Κρυστάλλων, οι δύο οικογένειες θα δώσουν αγώνα επιβίωσης ενάντια στον κοινό εχθρό, αλλά και αγώνα μίσους και εκδίκησης μεταξύ τους. Το Πέραν, το Ιωακείμειο Παρθεναγωγείο, το Μπαλάτ, η Πρίγκηπος, το ρωμαίικο ορφανοτροφείο είναι η πολυσύνθετη αρένα όπου αναμετριέται το πάθος με το καθήκον και η Μοίρα με τον Θεό.

Δεν είσαι μόνος, Ken Duckworth, M.D.

Δεν είσαι μόνος

Οι οικογένειες και οι φίλοι συχνά αφήνονται στο σκοτάδι σχετικά με το πώς να βοηθήσουν καλύτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Με βαθιά γνώση και συμπόνια, το έργο αυτό είναι η πιο σημαντική βοήθεια για άτομα και οικογένειες που αναζητούν καθοδήγηση για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την ανάρρωση από κάθε πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".