Nέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος για μικρούς και μεγάλους.

Εκδόδεις Παπαδόπουλος

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος θα εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη μικρών και μεγάλων. 

"Ζήσε τη ζωή σου, ένα ημερολόγιο 90 ημερών στωικής σκέψης "

Ένα ημερολόγιο 90 ημερών φέρνει τη στωική σοφία στην καθημερινή ζωή σας

Ζήσε τη ζωή σου

Ο Στωικισμός είναι μια φιλοσοφία με μακραίωνη παράδοση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απολίθωμα. Στις μέρες μας, άνθρωποι από όλο τον κόσμο καταφεύγουν σε αυτόν για να βρουν παρηγοριά, να ελέγξουν τις αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα τους και να υλοποιήσουν τις ευγενείς φιλοδοξίες τους. Στο Ζήσε τη ζωή σου, η Brittany Polat προτείνει ένα ημερολόγιο 90 ημερών για εσάς που θέλετε να πατήσετε γερά τα πόδια σας στη γη και να εμβαθύνετε στη γνώση του εαυτού σας. Στις σελίδες του ‒όσοι καταφέρετε να καταγράψετε με συνέπεια και σαφήνεια τις σκέψεις σας‒ θα βρείτε ανακούφιση από τη θλίψη και θα επανασχεδιάσετε με έμπνευση το μέλλον σας. Είτε έρχεστε σε επαφή με τον Στωικισμό για πρώτη φορά είτε είστε εξοικειωμένοι με το σύστημά του, αυτό το βιβλίο θα υποστηρίξει το ταξίδι σας προς τις αρχέγονες πηγές, μέσα από την πρακτική και την ενσυναίσθηση, αξιοποιώντας τα διδάγματα και το έργο σοφών ανθρώπων.

"Ένα βιβλίο για 'σένα": Οδηγός εφηβίας

Ένα βιβλίο για σένα

Αν βρίσκεσαι στην εφηβεία, αυτός ο οδηγός είναι για σένα! 

Σού έδωσε αυτό το βιβλίο κάποιος ενήλικος;  Μήπως δυσανασχέτησες ή γέλασες λιγάκι; Όποια αντίδραση κι αν είχες είναι φυσιολογική, επειδή το βιβλίο αυτό θα σου δώσει πολλές πληροφορίες που μπορεί να σου προκαλέσουν αμηχανία. Ίσως το βρεις και λίγο αστείο. Το σίγουρο είναι πως είναι πολύ σημαντικό. Έχει να κάνει με την εφηβεία –αυτή την περίοδο στη ζωή σου που το σώμα σου αρχίζει να αλλάζει και να μοιάζει όλο και περισσότερο με σώμα ενήλικα. Κάποιες φορές ίσως νιώθεις ότι είσαι το μοναδικό άτομο που αντιμετωπίζει αυτές τις αλλαγές στο σώμα του, όμως ΚΑΘΕ σώμα περνάει από το στάδιο της εφηβείας. Όταν θα καταλάβεις τι συμβαίνει στο σώμα σου, τότε θα ανησυχείς λιγότερο και θα φροντίζεις καλύτερα τον εαυτό σου. Είναι φυσιολογικό να έχεις περιέργεια, και είναι υπέροχο το να κατανοείς ότι η εφηβεία συμβαίνει σε ΚΑΘΕ σώμα. Όλη αυτή η γνώση μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ενθουσιασμό, ενδιαφέρον, ντροπή ή και απλή αμηχανία. Συνέχισε να διαβάζεις. Όσα περισσότερα μαθαίνεις, τόσο πιο άνετα θα νιώθεις.

"Τα ορφανά Ελληνόπουλα του 1821-Μια ιστορία για την παλιγγενεσία και τον αμερικανικό φιλελληνισμό"

Τα ορφανά Ελληνόπουλα.

Το βιβλίο αυτό είναι το απόσταγμα συστηματικής ενασχόλησης με την Ελληνική Επανάσταση για περίπου δεκαπέντε χρόνια. Αφορά μία από τις πιο συγκινητικές κοινωνικές πτυχές της, την ιστορία μιας ευάριθμης ομάδας Ελληνόπουλων -στην πλειοψηφία τους ορφανών- που με μυθιστορηματικό τρόπο αρχικά διέφυγαν από τα πεδία των μαχών, ενώ ακολούθως ταξίδεψαν στο Νέο Κόσμο. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε κάποιους από τους ιερούς τόπους του Αγώνα, τη Χίο, τη Νάουσα, τα Ψαρά, το Μεσολόγγι, περιοχές από τις οποίες κατεξοχήν κατάγονταν τα ορφανά της Επανάστασης. Και από εκεί στη νέα πατρίδα, τη φιλόξενη ανατολική ακτή των ΗΠΑ και τα εμβληματικά φιλελεύθερα εκπαιδευτικά ιδρύματά της, το Amherst College, τα Πανεπιστήμια του Harvard και του Yale, όπου κυρίως εγκαταστάθηκαν. Τα ορφανά Ελληνόπουλα, που μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ, δεν ξέχασαν την καταγωγή τους ούτε απώλεσαν την ελληνική ταυτότητά τους. Αντίθετα, την εμπλούτισαν με τις φιλελεύθερες παραδοσιακές αμερικανικές αξίες, βρίσκοντας θαλπωρή και υποστήριξη από φιλάνθρωπες  οικογένειες Αμερικανών. Εξελίχθηκαν έτσι σε συνδετικούς κρίκους ανάμεσα σε δύο έθνη, το ελληνικό και το αμερικανικό. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για την παραγνωρισμένη, ανθρώπινη πλευρά της Ελληνικής Επανάστασης.

"Δρ. Παπ-Η ζωή του πρωτοπόρου γιατρού Γ.Ν. Παπανικολάου"

Δρ. Παπ

Ο ερευνητής γιατρός Γεώργιος Ν. Παπανικολάου είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανάπτυξη του διαγνωστικού τεστ που έχει σώσει αμέτρητες γυναίκες μέχρι σήμερα και φέρει τα πρώτα τρία γράμματα του ονόματός του. Ωστόσο, το τεστ ΠΑΠ ήταν ένας από τους τελευταίους σταθμούς μιας μεγάλης περιπλάνησης. Το ταξίδι της ζωής του σπουδαίου επιστήμονα μπορεί να μας αποκαλύψει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα κίνητρα μιας εξέχουσας προσωπικότητας που έχει προσφέρει κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην ανθρωπότητα.

"Αθήνα πόλη μαγική"

Αθήνα

Η ιστορία της Αθήνας από τη μυθική εποχή που την ίδρυσε ο Κέκροπας και τη διεκδικούσαν δυο θεοί, ως τις μέρες μας, μέσα από μια μαγική διαδρομή στους αιώνες, που αποτυπώνεται ακόμη στους λόφους, τους βράχους και τα στενά της πόλης. Μια μοναδική ευκαιρία να κάνουν τα παιδιά την πρώτη γνωριμία τους με την ιστορία της πόλης που όλοι στον κόσμο θέλουν κάποτε να επισκεφτούν.

"Η Κιβωτός του Νώε"

Κιβωτός του Νώε

Η ιστορία του Νώε και της κιβωτού, δοσμένη σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί αυτό το τόσο διαδεδομένο επεισόδιο από τη Βίβλο αλλά και τη μυθολογία τόσων λαών και θρησκειών.

"Το μπαλόνι του θυμού"

Το μπαλόνι του θυμού

Όταν θυμώνουμε, ένα μπαλόνι φουσκώνει μέσα μας και είναι έτοιμο να σκάσει. Ένα μπαλόνι που μοιάζει με ένα μικρό άγριο τερατάκι. Ποιο είναι όμως τ’ όνομά του; Σε ποια χώρα ζει; Έχει φίλους; Τι θα μας έλεγε αν είχε φωνή; Πάρτε χαρτί και μολύβι κι ετοιμαστείτε να κάνετε τον ίδιο τον θυμό, ένα παιχνίδι!

"Escape book: Απόδραση από το πειρατικό καράβι"

ESCAPE-BOOK-PEIRATIKO-KARABI.

"Η μεγάλη κακιά αλεπού"

Η μεγάλη κακιά αλεπού

Η Μεγάλη Κακιά Αλεπού, όπως θέλει να τη φωνάζουν, δεν είναι ούτε τόσο μεγάλη ούτε τόσο κακιά. Παρότι εφαρμόζει τις θεωρητικά αλάνθαστες τακτικές εκφοβισμού του μέγα θηρευτή, του Λύκου, η πικρή αλήθεια είναι πως δεν πείθει κανέναν. Πόσες ρέβες όμως μπορεί να φάει μια σαρκοφάγος αλεπού προτού καταστρώσει μαζί με τον Λύκο το πιο ποταπό σχέδιο που κατέβασε ποτέ μυαλό θηρευτή; Θα δεχτεί να κλωσήσει και να μεγαλώσει το φαγητό της; Και τι σχέση μπορεί να έχει με όλα αυτά μια Ομάδα Εξόντωσης Αλεπούδων, της οποίας τα μέλη εξασκούνται εντατικά στους 100 Τρόπους Εξολόθρευσης μιας Αλεπούς; Μια ξεκαρδιστική ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

"Συνέντευξη με τον Μαυρογένη και άλλα άθλια καθάρματα" 

Μαυρογένης

Σου πέρασε ποτέ από τον νου να πας πίσω στον χρόνο και να κουβεντιάσεις με έναν αγύρτη πλιατσικολόγο πειρατή; Τώρα μπορείς! O ατρόμητος συγγραφέας Άντι Σιντ πήρε τη χρονομηχανή του και στροβιλίστηκε στις εποχές για να ανακαλύψει τι σόι άνθρωποι ήταν στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τα 10 πιο γνωστά άθλια καθάρματα.

"Ένα λιοντάρι στο Παρίσι"

Ένα λιοντάρι στο Παρίσι

Ένα τεράστιο και μοναχικό λιοντάρι έφτασε μια μέρα με το τρένο στο Παρίσι, χωρίς αποσκευές. Πρώτη φορά στη μεγάλη πόλη, φοβόταν λιγάκι. Όλα έμοιαζαν ξένα και απειλητικά. Όμως σιγά σιγά μαθαίνει να την αγαπά κι αυτή και τους ανθρώπους της. "Η έμπνευση για το λιοντάρι της ιστορίας ήταν το γλυπτό λιοντάρι στην πλατεία Ντανφέρ-Ροσερό στο Παρίσι. Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον αρχιτέκτονα Ωγκύστ Μπαρτολντί ανάμεσα στο 1876 και το 1880. Πάντα αναρωτιόμουν γιατί οι Παριζιάνοι το αγαπούν τόσο πολύ. Μάλλον γιατί δείχνει πολύ ευτυχισμένο εκεί ακριβώς που βρίσκεται."

"Τα τυχερά ατυχήματα"

Τυχερά ατυχήματα

Ανακάλυψε τις πιο φανταστικές ιστορίες και περιπέτειες εκείνων που μεταμόρφωσαν τα λάθη τους σε ασυνήθιστα και καταπληκτικά πράγματα! "Οι μόνοι άνθρωποι που δεν κάνουν λάθη είναι όσοι δεν κάνουν ποτέ τίποτα" Γκαίτε (1749 – 1832) – Γερμανός ποιητής και δραματουργός. Σε αυτό το βιβλίο έχουν την τιμητική τους τα λάθη: ο λάθος υπολογισμός, ο αυτοσχεδιασμός, το μπέρδεμα και η απροσεξία, που χάρη στην εφευρετικότητα και τη διορατικότητα όσων τα έκαναν, έγιναν ΤΥΧΕΡΑ… ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ!

"Επειδή έτσι"

Επειδή έτσι

Τα γεμάτα περιέργεια μυαλουδάκια ανταμείβονται με πρωτότυπες απαντήσεις! Μια ιστορία με πολλή φαντασία για όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από την απάντηση "Επειδή έτσι".

"Τα αργά απαπούτσια"

Τα αργά παπούτσια

Στον δρόμο για το παγωτατζίδικο, η Ζιζέλ βρίσκει ένα παράξενο ζευγάρι παπούτσια. Τα φοράει και, όσο πιο γρήγορα πηγαίνει, τόσο πιο αργά προχωράει. Κάπως έτσι ξεκινάει ένας περίπατος που θα κρατήσει… έναν ολόκληρο χρόνο. Η Ζιζέλ μαθαίνει να παρατηρεί τον κόσμο χωρίς να βιάζεται και να χαίρεται τις αναπάντεχες συναντήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.