Metal αφηγήσεις στο Nomads Athens

Τέσσερις καλλιτέχνες συνεργάζονται και παρουσιάζουν τα ατομικά τους πρότζεκτ στην έκθεση «Soundscape Stories».

Soundscape stories

5 χρόνια μετά την έκθεση τέχνης με τίτλο "Metal Illustration Art - An Exhibition", οι καλλιτέχνες Βαγγέλης Πέτικας, Γιάννης Νάκος, Γιάννης Τούσσας και Μάνθος Στεργίου, συμπράττουν ξανά, σε άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση επιλεγμένων έργων τους, στην έκθεση "Soundscape Stories" στο Nomads Athens. Πρόκειται για μία έκθεση Ελλήνων digital art designers / illustrators, που δραστηριοποιούνται κυρίως - αλλά όχι μόνο - στον χώρο της metal και rock μουσικής και έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής.

Στην ιδιαίτερη αυτή έκθεση θα πραγματοποιηθούν επίσης βίντεο προβολές, ενώ θα παρουσιαστούν και ανέκδοτα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, κάποια εκ των οποίων έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές εμφανίσεις από τους Loop Vertigo (29/4) και Moon Moth (30/4) και ποικίλα DJ sets.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες

Βαγγέλης Πέτικας "Revolver Design"

Βαγγέλης Πέτικας

Ο Βαγγέλης Πέτικας είναι illustrator / graphic designer με πολυετή εμπειρία στην εικονογράφηση εξωφύλλων και έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 50 μουσικά σχήματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο ευρύτερο φάσμα του heavy metal και ροκ ήχου. Το ιδιαίτερό του στιλιστικό ύφος αντλεί έμπνευση από την τέχνη της χαρακτικής, ενώ οι επιρροές του περιλαμβάνουν καλλιτέχνες της αναγεννησιακής περιόδου, καθώς και το ρεύμα art nouveau. Έχει μεταξύ άλλων, δημιουργήσει σχέδια για τους Myles Kennedy, Alter Bridge, Sevendust, Megadeth, SiXforNinE, On Thorns I Lay, Nightstalker και Nightrage.

Γιάννης Νάκος "Remedy Art Design"

Γιάννης Νάκος

Ο Γιάννης Νάκος ξεκίνησε την ενασχόληση με την εικονογράφηση εξωφύλλων από μικρή ηλικία, το 2006, ενώ ήδη εργαζόταν 4 χρόνια σαν γραφίστας. Παρά το ότι έχει δουλέψει με περισσότερα από 150 μουσικά σχήματα κι έχει συμμετάσχει σε 4 εκθέσεις, η διάθεση για αναζήτηση νέων εμπειριών και περαιτέρω διεύρυνση των οριζόντων του παραμένει άσβεστη. Στις σημαντικές συνεργασίες του περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Kamelot, Evergrey, Morbid Angel, Suffocation, Ocean of Slumber και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του σκληρού ήχου.

Γιάννης Τούσσας "Graphic no Jutsu"

Γιάννης Τούσσας

Ο Γιάννης Τούσσας ασχολείται επαγγελματικά με το graphic design και την εικονογράφηση, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και ειδικεύεται στον τομέα της μουσικής βιομηχανίας. Εξώφυλλα δίσκων, σχέδια για merchandise και posters αποτελούν την κύρια ενασχόλησή του, ενώ πρόσφατα, στην μεγάλη λίστα συνεργατών του, έχουν προστεθεί σημαντικά brands της ελληνικής μικροζυθοποιίας, τα οποία του εμπιστεύονται τον σχεδιασμό των συσκευασιών τους. Όταν ο χρόνος του το επιτρέπει, πειραματίζεται καλλιτεχνικά, αναζητώντας νεες ιδέες και τεχνικές. Μερικές από τις σημαντικότερες συνεργασίες που κοσμούν το portfolio του είναι οι Septicflesh, Nightstalker, Nightrage, Distant, Psycroptic, Mors Principium Est και To The Grave.

Μάνθος Στεργίου "Manster Design"

Μάνθος Στεργίου

Η μουσική και το σχέδιο ήταν το πάθος του Μάνθου Στεργίου, από μικρό παιδί. Μεγαλώνοντας, αποφάσισε να ακολουθήσει και τα δύο. Εδώ και 15 χρόνια, κάτω από το όνομα Manster Design δημιουργεί artworks, logos, posters και animation videoς για σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Jinjer, Kadavar, Rotting Christ, Septicflesh, Nervosa, Powerwolf, Machine Head, Textures, Kylesa, George Kollias, On Thorns I Lay, Universe 217 κ.α. Λάτρης των mixed media, προσπαθεί να κρατάει το έργο του μακριά από τυποποιημένες φόρμες, ενώ ως φανατικός ακροατής και οπαδός των συγκροτημάτων που συνεργάζεται και του metal ήχου γενικότερα, δεν σταματάει να ανακαλύπτει νέες μουσικές, τις οποίες χρησιμοποιεί ως έμπνευση στην δουλειά του.

Info: Nomads Athens | 29-30/4 | Ώρες λειτουργίας: 5-11.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.