"How Far We Went": Η ζωγραφική πορεία του Στέλιου Pupet

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Στέλιος Pupet How Far We Went

Η Alibi Gallery παρουσιάζει την έκθεση του Στέλιου Pupet με τίτλο "How Far We Went", την Πέμπτη 6/4. Η έκθεση περιλαμβάνει νέα έργα του καλλιτέχνη που διαπραγματεύονται τα θέματα επιλογής του με μία δόση χιούμορ. 

Η εξελιγμένη τεχνική του Pupet, αφομοίωσε φορμαλισικά στοιχεία στην σύνθεσή του και συνδυάζει την ζωγραφική εικόνα περιστασιακά με έναν λεπτό σχολιασμό του παράλογου ψυχισμού μας.

Στέλιος Pupet How Far We Went

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο ζωγράφος "Ξέρω ότι σε πολλούς φίλους άρεσε ο τρόπος που ζωγράφιζα παλιά, με χοντρές γραμμές και έντονα χρώματα, αλλά από κάποιο σημείο και μετά δεν είχε νόημα να συνεχίσω με τον ίδιο τρόπο. Η προσπάθεια να γίνω καλύτερος με την ίδια παλιά τεχνική άρχισε να με ενοχλεί και αποφάσισα να κάνω ένα βήμα μπροστά".

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύει ότι η ανάπτυξη της προσωπικότητας του καλλιτέχνη μέσα από την ζωή είναι κριτικής σημασίας για την ανάπτυξη και εξέλιξη της τέχνης του σε νέα επίπεδα. "Κατάλαβα πλέον ότι η προσωπική εσωτερική δουλειά και πρόοδος μεταφράζεται σε καλύτερη τέχνη".

Info: Alibi Gallery | 6/4-6/5 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 12-2 μ.μ. & 3-6 μ.μ., Σαβ.: 12-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Alibi Gallery

Σαρρή 12, Ψυρρή
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.